donderdag 30 april 2015

Road2UK - Zakendoen met het Verenigd Koninkrijk, 27 mei 2015

Bron: KvK / RvO

Road2UK (Zakendoen met het Verenigd Koninkrijk) is bedoeld voor ondernemers die hun kansen op de Britse markt willen onderzoeken of uitbreiden. Naast de Kamer van Koophandel en de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RvO), presenteren ook enkele  Nederlandse bedrijven hun verhaal om collega-ondernemers te helpen bij hun eerste stappen op de Britse markt.

Bent u op zoek naar informatie over het benaderen van de Britse markt, de onderliggende cultuurverschillen, juridische en fiscale aspecten van  het zakendoen met het Verenigd Koninkrijk, of het juist inzetten van de  social media? Of bent u op zoek naar mogelijke hulp bij het vinden van zakenpartners (matchmaking) en potentiële afnemers? Meld u dan aan voor deze bijeenkomst! U krijgt:
  • inzicht in kansrijke segmenten;
  • informatie over het  inzetten van de social media en gebruik van webshops;
  • informatie over cultuurverschillen tussen Nederland en Verenigd Koninkrijk;
  • antwoorden op vragen over juridische aspecten;
  • hulp bij het vinden van zakenpartners (matchmaking) en potentiële afnemers.
U krijgt een unieke kans om in één middag van de belangrijkste aspecten van het zakendoen met het Verenigd Koninkrijk kennis te nemen. Bovendien kunt u van gedachten wisselen met ondernemers die ervaring hebben met het exporteren naar het Verenigd Koninkrijk.
In de bijeenkomst zal ook aandacht zijn voor het zakendoen in Ierland, dat een andere markt is dan het Verenigd Koninkrijk.

Meer informatie, agenda en locatie is HIER te vinden.

Enterprise Europe Network
Mocht u via Enterprise Europe Network partners of technologie zoeken in de UK (of EU) dan kunt u mij ter plaatse aanspreken om te zien waar uw mogelijkheden en ingangen liggen. See you there!

dinsdag 28 april 2015

Masterclass 'De wieluitvinders, datamining voor stroomlijnen processen' 29 mei 2015

BRON: Kwaliteits Kring Twente

Hajo Reijers is hoogleraar bedrijfsinformatica aan de Vrije Universiteit Amsterdam. Daarnaast heeft hij een aanstelling als deeltijd-hoogleraar aan de TU Eindhoven. Zijn onderzoeksinteresses liggen bij onderwerpen als procesmanagement, workflow-technologie en bedrijfsinformatiesystemen. Hij is medeauteur van het boek "Fundamentals of Business Process Management", dat op bijna 100 universiteiten wereldwijd wordt gebruikt in het onderwijs.

Ondanks allerlei moeite zich van elkaar te onderscheiden, lijken veel organisaties feitelijk ontzettend op elkaar. Door goed rond te kijken en gebruik te maken van de nieuwste technologieën is het mogelijk om uniformiteit en eigenheid vloeiend samen te laten komen. Zo hoeven organisaties niet steeds opnieuw het wiel uit te vinden.
In deze masterclass wordt uitgelegd hoe het mogelijk is om met 'supermodellen' in kaart te brengen hoe andere organisaties een specifieke dienst leveren. Met dit model kan vervolgens gekomen worden tot een nieuwe, verbeterde opzet van een bedrijfsproces. Ook wordt getoond hoe dat model dan zelf gebruikt kan worden om de uitvoering van dat proces te ondersteunen via de “cloud”, met alle voordelen vandien
De hier beschreven aanpak is ontwikkeld voor en toegepast in de praktijk van de Nederlandse gemeenten, maar veel breder inzetbaar. In de sessie worden dan ook de jongste ervaringen met deze aanpak in andere toepassingsgebieden gedeeld. De kern is dat als organisaties bereid zijn kennis uit te wisselen om er gezamenlijk beter van te worden er technologisch van alles mogelijk blijkt.

Meer informatie  en inschrijven voor deze masterclass is HIER te vinden

donderdag 23 april 2015

Zet uw bedrijf in de spotlight met de MKB Innovatie top 100 op de 10e editie!

Bron: KvK

MKB Innovatie Top 100: dé springplank voor innovatieve bedrijven


Omzet, werkgelegenheid, winst en internationale handel: innovatie biedt kansen!

De Kamer van Koophandel heeft als missie om de groei van MKB-bedrijven te stimuleren. Innovatie is daarom één van de belangrijkste pijlers. Die pijler uit zich onder meer in de MKB Innovatie Top 100, de jaarlijkse innovatie-etalage waarin een vakjury inspirerende best practices presenteert. Innovatie laat zich terugbetalen in betere bedrijfsprestaties; met name in extra omzet, maar ook in werkgelegenheid, winst en zelfs internationale handel. Hiermee is innovatie een duidelijke driver voor de groei van BV Nederland. Innoveren biedt kansen!

Innoveren is meer dan het op de markt brengen van een nieuw product of een nieuwe dienst. Innovatie begint bij een marktgerichte focus: marktkennis, nauw contact met de klant en een innovatieve bedrijfscultuur. Deze visie hebben vrijwel alle ondernemers uit zeven jaar MKB Innovatie Top 100 met elkaar gemeen. Maar hoe vergaat het die ondernemers na hun deelname aan de Top? Om dat uit te zoeken heeft de Kamer van Koophandel in februari van dit jaar 699 organisaties aangeschreven. Welke factoren hebben het innovatieproces voor hen een extra push gegeven? En wat heeft ze geholpen bij de ontwikkeling en het vermarkten van hun innovatieve product of dienst? 219 ondernemers gaven graag antwoord.

Innovatie = succes
'Innoveren is belangrijk voor het bestaansrecht van de organisatie.' 'Innoveren is je onderscheiden in de markt, zorgen dat je je concurrentie voorblijft.' 'Innoveren biedt nieuwe kansen.' Het zijn zomaar wat uitspraken van deelnemers aan de enquête. Innovatie leverde de meeste ondernemers dan ook succes op. Het zorgde voor meer omzet (bij 85 procent), meer arbeidsplaatsen (bij 65 procent), meer winst (bij 68 procent) en zelfs voor internationale activiteiten (bij 58 procent). Bij veel ondernemers hebben hun klanten, toeleveranciers, de overheid en/of kennis- en onderwijsinstellingen aan dit succes bijgedragen. Met deze partijen werd de doelgroep en het product of de dienst afgestemd en werd kennis en ervaring gedeeld. Sommige partijen toonden daarnaast lef en namen risico door de ondernemers te ondersteunen bij de financiering.

Succesfactoren voor innovatie

En wat waren de succesfactoren voor de innovatie an sich, naast het innovatieproces zoals net beschreven? 'Een duidelijk onderscheidend product (bij 24 procent) en meer dan voldoende marktkennis (bij 11 procent)', zo antwoordden de ondernemers. Daarbij was het bovendien van groot belang dat er klantgericht vernieuwd werd én dat de begrippen innovatie en vernieuwing verankerd waren in zowel de bedrijfsstrategie als de bedrijfscultuur (bij 23 procent). Bij ondernemers waar hun innovatie werd belemmerd - een klein percentage van de respondenten - kwam dat veelal doordat de financiering lastig te realiseren bleek. Ook te weinig afzetmogelijkheden, belemmerende wet- en regelgeving of onvoldoende marketing werden af en toe genoemd.

MKB maakt het verschil

De ondernemers zijn zeer positief. Als gemiddeld rapportcijfer geven zij hun innovatietraject namelijk een 7,7. Bij de meeste organisaties, namelijk 57 procent, is de innovatie waarmee ze deelnamen aan de Top dan ook nog steeds onderdeel van hun bedrijfsactiviteiten. En daarmee bereikt de Kamer van Koophandel haar doel: laten zien waar het MKB toe in staat is. Ondernemers uit het MKB hebben lef, doorzettingsvermogen en een neus voor vernieuwing. En met die vernieuwingen maken zij het verschil en kunnen ze de economie, ook in tijden van crisis, aanjagen.

Inschrijven MKB Innovatie Top 100

Welke bedrijven hebben zich al ingeschreven voor de Innovatie Top 100? Nieuwsgierig? Kijk eens HIER!

Transport Logistics Berlin-Brandenburg 2015, meet new business partners at the event in Munich

Source: Enterprise Europe Network Germany

Welcome to the German Capital Region Berlin-Brandenburg!

Berlin-Brandenburg presents the German Capital Region at transport logistic 2015 in Munich - booth B4.317/436 - with 20 exhibitors in the field of logistics. Please take the opportunity to inform yourself about the latest developments in our freight villages, rail operation companies, port authorities, logistic projects developments and logistic services. The representatives of the economic development boards of Berlin and Brandenburg are pleased to provide you with detailed information concerning business locations, cooperation possibilities and market data.

We please find further information on our website concerning the following topics:
  • exhibitors of the German Capital Region
  • logistics in Berlin-Brandenburg
  • Berlin-Brandenburg events
International cooperations
During transport logistic 2015, business partners of the German Capital Region Berlin-Brandenburg invite you to explore opportunities to get in contact with international partners for transnational business, technological collaboraton or research projects and inform yourself about the perspectives of the logistic industry in Berlin-Brandenburg.
The business match "tl-connect Berlin-Brandenburg" takes place from 7 to 8 May 2015 and is open to all exhibitors and trade visitors of the exhibition. Further information is available here.
Participation is free of charge, but registration is required.

We are looking forward to welcome you to Germany's innovative Capital Region Berlin-Brandenburg!


Who is participating:
Find your new prospects at this matchmaking HERE.

Want to participate?:
More information on this matchmaking and company visits can be found HERE.

NOTE:
For Dutch participants that need support or more information on how this works and what else the Enterprise Europe Network has to offer to your business, please contact my by mail or leave a message here.

woensdag 22 april 2015

Business & Innovation Automotive Day 2015 Hambach France, meet new business partners

Source: Enterprise Europe Network France

The Automotive Day is the most important annual event (4th edition) in the Greater Region for top professionals in the automotive sector.

The event will bring together industry leaders, scientific experts, automotive actors, to exchange on trends, challenges and opportunities related to Innovation for automotive industry and Business for automotive industry, with the participation of purchasing managers from famous car manufacturers and OEM's.

A B2B Matchmaking session will offer a unique opportunity to find new technology and business partners through personalised meetings organised upon request. Pitch sessions will be dedicated for innovative SMEs and public laboratories to show their latest innovations. Company visits will show the organisation of Smart production system with its industrial partners implanted on Smartville site.

Who should attend?
This event is aimed at managing directors, but also Technical, R&D or Innovation managers, and puchasing or business managers from :
  • Car manufacturer
  • OEMs
  • Research institutions
  • Service providers
Why participate?
  • Listen to experts on the lastest innovations in Automotive sector
  • Get in touch with purchasing managers from car manufacturers and OEMs
  • Exchange on market trends and opportunities
  • Make new contacts and develop cross-border business partnerships within and beyond the Greater Region
  • Visit the automotive firms : Smart, Magna and Faurecia
 

Who is participating:
Find your new prospects at this matchmaking HERE.

Want to participate?:
More information on this matchmaking and company visits can be found HERE.

NOTE:
For Dutch participants that need support or more information on how this works and what else the Enterprise Europe Network has to offer to your business, please contact my by mail or leave a message here.

PING-bijeenkomst: Metal Additive Manufacturing / 3D Printen, 28 april 2015

Bron: KvK Oost Nederland

De bijeenkomst wordt gehouden bij Innovatiecentrum, beleef- en kennisplek, ICER (www.icer.nl). Deze is ontstaan vanuit de provinciale en lokale overheid, industriële bedrijven, onderwijsinstellingen, kunstenaars en het Nederlands IJzermuseum samen. We maken kennis met het aanbod van ICER:  museaal, in ambachtelijke of kunstzinnige workshops en cursussen, door technologische innovatie.


Onderwerp:
Metal Additive Manufacturing / 3D Printen, wat is nu al (on)mogelijk en welke kant gaat het op?
Een overzicht van de technieken, de materialen, de mogelijkheden en de toekomst.

Met Metal Additive Manufacturing (AM) zijn grensverleggende innovatieve ontwerpen mogelijk. Het heeft zich nu al bewezen in tal van toepassingen, zoals:

  • Complexe onderdelen met geïntegreerde functies
  • Compacte en lichtgewicht toepassingen met bijzondere gebruikseisen
  • Thermisch belaste onderdelen met inwendige koelkanalen.

Materiaaleigenschappen kunnen uitstekend zijn, sommige eigenschappen mogelijk zelfs ‘beter’ dan traditioneel toegepaste metalen.

Tijdens deze PING bijeenkomst krijgt u informatie over de processen en de mogelijkheden. We informeren u niet alleen over de huidige stand der techniek. We bespreken ook de mogelijkheden die zich in de (nabije) toekomst mogelijk zullen aandienen. Tenslotte is het mogelijk om u aan te melden voor een technologie- of kenniscluster om in een kleine groep van bedrijven (5-10) verder kennis en ervaring op te doen. Daarbij krijgt u ook inhoudelijke aanvullende begeleiding en worden er in de groep cases uitgewerkt.

Programma:

15:00 Ontvangst Hans de Weerd en Toine Straatman
15:15 Inleiding op het onderwerp: Hans de Weerd
15:30 Introductie en rondleiding; Kees Nieuwenhuijse ICER BV.
16:20 Metal Additive Manufacturing stand van zaken; Henk Buining,TNO
17.00 3D tekenen; Files, Kosten, (on) mogelijkheden; Dennis Heesen, Wide-Design
17:30 Toepassing open source technologie; Peter Sluiter, Opiliones BV:
17:45 Toelichting technologiecluster; Martin Stor, ACT
17:55 Buffet en netwerken

Aanmelden:

Vul het formulier in via deze LINK.
LET OP ER ZIJN NOG MAAR ENKELE PLAATSEN BESCHIKBAAR!
Uw aanmelding wordt automatisch per e-mail bevestigd.

PING (Productie Innovatie Netwerk Groep) is een initiatief van Kamer van Koophandel Regio Oost en Koninklijke Metaalunie.


Locatie: 
Gebouw Afbramerij, Hutteweg 32; 7071 BV Ulft

dinsdag 7 april 2015

IDC Designmeeting en Match bij Protyp in Neede, 16 apil 2015

Bron: Industrial Design Centre

Protyp is een specialist in het kiezen van de juiste kunststof en bijbehorende productiemethode voor een nieuw te ontwikkelen product.
De eerste vraag die dan vaak volgt is; is de gekozen kunststof sterk genoeg om de levensduur goed te doorstaan? Kan vervolgens het product uit de gekozen kunststof in grote aantallen geproduceerd worden?
Om die vragen te beantwoorden, worden geavanceerde sterkte en vloeianalyses gemaakt en er wordt veel getest in praktijk.

Protyp heeft de beschikking over eigen testbanken om materialen te testen en freesmachines om kleine matrijsvormen voor eenvoudige kunststof vormen te maken die de haalbaarheid van een concept kan aantonen op de eigen spuitgietmachine.
Daarnaast een eenvoudige 3D printer om een eerste idee te printen.

Programma:
14.30 ontvangst, koffie en thee
15.00 Welkom en Introductie Protyp, Remco Boer, directeur Protyp
15.15 “ Simulatietechnieken in kunststof”, door Remco Boer
15.45  Demonstraties:
- trekproeven: breuk van een PP Versus PA6GF30
- 3D-printen
- 3D- frezen
- Spuitgieten
16.45 IDC Match
17.00 Afsluiting met informele borrel

Max 20 aanmeldingen, voor aanmelden: klik hier

Deelname: voor IDC leden gratis, niet IDC leden € 50,-

Meer info:  www.protyp.nl


woensdag 1 april 2015

Samenwerken aan het Innovatiepad, 16 april 2015

Bron: Nieuwsbrief Kennispark Twente


Uitnodiging marktontmoeting – 16 april 2015
Graag nodigen wij u uit voor een marktontmoeting op 16 april 2015 met als thema ‘Innovatiepad van Kennispark Twente’. Tijdens deze marktontmoeting vragen wij u mee te denken over de ontwikkeling, de aanleg en het beheer van het pad.

Het Innovatiepad
Het Innovatiepad is een nieuwe verbindingsroute voor langzaam verkeer tussen station Drienerlo en Universiteit Twente. Het is onderdeel van de Common Green, de groene publieks- en ontmoetingsruimte. Dit pad doorkruist de innovatiecampus van Kennispark. Het Innovatiepad is meer dan alleen een fysieke verbindingsroute tussen twee locaties. De route moet bijdragen aan het innovatieve karakter van Kennispark en aan het verbeteren van de veiligheid, de gastvrijheid, de aantrekkelijkheid, het verbeteren van het verblijfsgebied en de vindbaarheid van bedrijven op de campus. Daarnaast is het een goede manier om verbinding tussen de bedrijven onderling te creëren, zowel fysiek als in termen van ontmoeting.

Innovatiegericht inkopen
Kennispark neemt de rol van launching customer op zich bij de ontwikkeling van het Innovatiepad: u krijgt de kans om innovatieve producten en diensten toe te passen in dit project, om ze daarna succesvol verder op de markt te brengen. Voorwaarde voor deelname is dat u samenwerkt met verschillende partijen bij de ontwikkeling, aanleg en beheer van de verbindingsroute.

Denk met ons mee
Tijdens deze middag wil Kennispark Twente aanbieders van ICT, infrastructurele oplossingen, gebiedsoplossingen en gerelateerde diensten kennis laten maken met de opgave. Een spannende opgave omdat marktpartijen de ruimte krijgen om met innovatieve en creatieve ideeën te komen en deze ook uit te voeren en te beheren. Het Innovatiepad moet zowel in uitvoering als in het proces een ‘showcase voor innovatie’ zijn en blijven.

Voor wie?
Heeft u een innovatief concept dat binnen dit project een rol zou kunnen spelen? Heeft u een vernieuwde business case in het kader van gezamenlijk ontwikkelen en beheren van openbare ruimte? Maakt u deel uit van een samenwerkingsverband? In al deze gevallen bent u van harte welkom bij deze marktontmoeting. Ook als u zelf gevestigd bent in het gebied, nodigen wij u nadrukkelijk uit mee te denken én te werken aan deze opgave.

Agenda
12.30 uur   Inloop
13.00 uur   Informeren
13.45 uur   Inspireren
Pauze
14:30 uur   In de praktijk
16.30 uur   Gezamenlijke
afsluiting
17.00 uur   Netwerkborrel

Aanmelden
Wilt u deze spannende opgave samen met Kennispark concreet maken en bent u bereid de samenwerking aan te gaan met andere partijen? Meld u zich dan vóór 9 april aan voor deze inspirerende ontmoeting. Na aanmelding ontvangt u van ons een bevestiging van uw inschrijving. Aanmelden
Meer informatie: Judith Gruyters, J.Gruyters@enschede.nl.

Cleantech & MVO related links

Enterprise Europe Network - Automotive

Enterprise Europe Network - Energy