woensdag 1 april 2015

Samenwerken aan het Innovatiepad, 16 april 2015

Bron: Nieuwsbrief Kennispark Twente


Uitnodiging marktontmoeting – 16 april 2015
Graag nodigen wij u uit voor een marktontmoeting op 16 april 2015 met als thema ‘Innovatiepad van Kennispark Twente’. Tijdens deze marktontmoeting vragen wij u mee te denken over de ontwikkeling, de aanleg en het beheer van het pad.

Het Innovatiepad
Het Innovatiepad is een nieuwe verbindingsroute voor langzaam verkeer tussen station Drienerlo en Universiteit Twente. Het is onderdeel van de Common Green, de groene publieks- en ontmoetingsruimte. Dit pad doorkruist de innovatiecampus van Kennispark. Het Innovatiepad is meer dan alleen een fysieke verbindingsroute tussen twee locaties. De route moet bijdragen aan het innovatieve karakter van Kennispark en aan het verbeteren van de veiligheid, de gastvrijheid, de aantrekkelijkheid, het verbeteren van het verblijfsgebied en de vindbaarheid van bedrijven op de campus. Daarnaast is het een goede manier om verbinding tussen de bedrijven onderling te creëren, zowel fysiek als in termen van ontmoeting.

Innovatiegericht inkopen
Kennispark neemt de rol van launching customer op zich bij de ontwikkeling van het Innovatiepad: u krijgt de kans om innovatieve producten en diensten toe te passen in dit project, om ze daarna succesvol verder op de markt te brengen. Voorwaarde voor deelname is dat u samenwerkt met verschillende partijen bij de ontwikkeling, aanleg en beheer van de verbindingsroute.

Denk met ons mee
Tijdens deze middag wil Kennispark Twente aanbieders van ICT, infrastructurele oplossingen, gebiedsoplossingen en gerelateerde diensten kennis laten maken met de opgave. Een spannende opgave omdat marktpartijen de ruimte krijgen om met innovatieve en creatieve ideeën te komen en deze ook uit te voeren en te beheren. Het Innovatiepad moet zowel in uitvoering als in het proces een ‘showcase voor innovatie’ zijn en blijven.

Voor wie?
Heeft u een innovatief concept dat binnen dit project een rol zou kunnen spelen? Heeft u een vernieuwde business case in het kader van gezamenlijk ontwikkelen en beheren van openbare ruimte? Maakt u deel uit van een samenwerkingsverband? In al deze gevallen bent u van harte welkom bij deze marktontmoeting. Ook als u zelf gevestigd bent in het gebied, nodigen wij u nadrukkelijk uit mee te denken én te werken aan deze opgave.

Agenda
12.30 uur   Inloop
13.00 uur   Informeren
13.45 uur   Inspireren
Pauze
14:30 uur   In de praktijk
16.30 uur   Gezamenlijke
afsluiting
17.00 uur   Netwerkborrel

Aanmelden
Wilt u deze spannende opgave samen met Kennispark concreet maken en bent u bereid de samenwerking aan te gaan met andere partijen? Meld u zich dan vóór 9 april aan voor deze inspirerende ontmoeting. Na aanmelding ontvangt u van ons een bevestiging van uw inschrijving. Aanmelden
Meer informatie: Judith Gruyters, J.Gruyters@enschede.nl.

Cleantech & MVO related links

Enterprise Europe Network - Automotive

Enterprise Europe Network - Energy