dinsdag 12 mei 2015

Duurzame nieuwsbrief subsidie, SDE+, DEI, energie innovaties in Nederland - UPDATE

Bron: Nieuwsbrief RVO

Doe mee aan het onderzoek 'Tel de Zon'
In april zijn de P-NUTS Awards uitgereikt, dé aanmoedigingsprijs voor lokale duurzame energie. Tel de Zon won de prijs voor het mooiste onderzoek. Maar liefst 5.000 eigenaren van zonnepanelen deden mee. Lees meer HIER

DEI-subsidie voor 13 energie-innovaties
Het ministerie van Economische Zaken geeft voor bijna € 20 miljoen steun aan 13 nieuwe demonstratieprojecten rond energie-innovatie. Lees HIER verder

Challenge Stad van de Toekomst
De uitdagingen van deze tijd kunnen alleen worden opgelost als steden duurzamer, slimmer en socialer worden. Daar is veel creativiteit voor nodig. Bent u een slimme vernieuwer? Een toekomstmaker met een veelbelovend project? Schrijf u dan in voor de Challenge ‘Stad van de Toekomst’!

Monitoring Duurzame Energie
Wat is het percentage aan hernieuwbaar geproduceerde energie in Nederland? Het protocol monitoring hernieuwbare energie helpt die vraag te beantwoorden. Het protocol vormt de basis van de monitoring van hernieuwbare energie in Nederland.

Definitieve correctiebedragen 2014 bekend voor SDE(+)
Het ministerie van Economische Zaken heeft de definitieve correctiebedragen voor 2014 van de subsidieregeling SDE(+) gepubliceerd. De SDE+ is een regeling die het ministerie van Economische Zaken inzet om de productie van duurzame energie te stimuleren.

Verbeterde steun voor groter aantal innovatieve mkb’ers
Ondernemers kunnen dit jaar nog eenvoudiger innovatiesteun aanvragen. Zij krijgen met minder verschillende regels te maken en hebben zo een grotere slagingskans om te innoveren via de MKB-Innovatiestimulering Topsectoren (MIT). Minister Kamp maakte op de Week van de Ondernemer ook bekend dat de vijf Regionale Ontwikkelingsmaatschappijen, samen met EZ, ondernemers hulp gaan bieden bij het indienen van hun aanvragen voor Vroegefasefinanciering (VFF).

Nog enkele plekken vrij bij voorlichtingsbijeenkomst WBSO/RDA 19 mei in Utrecht.
RVO.nl organiseert een voorlichtingsbijeenkomst over de WBSO en RDA in Utrecht. De bijeenkomst is bedoeld voor innovatieve bedrijven die R&D-projecten willen uitvoeren.
Er zijn nog plekken vrij. Meld u aan!

EUROSTARS Zomer-evenement: kansen voor internationale samenwerking
Amsterdam, 3 juni 2015: Bent u bezig met het ontwikkelen van technologie voor nieuwe projecten, processen of diensten? Werkt u daarbij als MKB-bedrijf samen met partners uit andere landen? Kom dan naar het Eurostars Zomerevenement!

Voorbereiding research & innovation projectvoorstel Horizon 2020
Utrecht, 26 mei 2015: Heeft u concrete plannen om samen met buitenlandse partners een ‘research and innovation’ project in te dienen binnen Horizon 2020? Heeft u ook een concreet idee en al een call/topic geïdentificeerd waarop u zou willen indienen? Op deze training krijgt u tips en uitleg.


Cleantech & MVO related links

Enterprise Europe Network - Automotive

Enterprise Europe Network - Energy