dinsdag 19 mei 2015

Uitnodiging: Mix & Match Creatieve Industrie en Maakindustrie – 15 juni 2015, 15.00 -18.30 uur

Bron: Kamer van Koophandel Oost Nederland

Wat is waarde van een goede samenwerking tussen de creatieve industrie en de maakindustrie? Hoe kunnen ontwerpers en maakondernemers elkaar versterken op het gebied van innovatief onderzoek, (door)ontwikkeling en lucratieve inzet van materialen en producten? Op 15 juni organiseren wij de 3e Mix & Match bijeenkomst over het thema: “Duurzaam én lucratief ontwerpen en produceren”. Eerdere succesvolle Mix & Match bijeenkomsten organiseerden wij bij NEDAP in Groenlo en bij Pas Reform in Doetinchem.

Podium voor matching en new business
De Kamer van Koophandel wil in samenwerking met Design Café Achterhoek en Industrial Design Center Twente graag een podium bieden om verbindingen te leggen tussen de creatieve industrie en ondernemingen uit andere sectoren. Dat doen we via Mix & Match bijeenkomsten, bij voorkeur bij een interessant gastbedrijf.

Op 15 juni zijn wij te gast bij:

Stichting Texperium: het open innovatiecentrum voor hoogwaardige textielrecycling
Texperium wil concreet bijdragen aan de ontwikkeling en implementatie van hoogwaardige textielrecycling. Het wil daarmee een flinke impuls geven aan de ontwikkeling van unieke technologie voor textielrecycling en productontwikkeling met herwonnen vezels. Dit moet leiden tot de productie van nieuwe, hoogwaardige producten. Hiervoor brengt Texperium sorteerders, herverwerkers en (textiel)producenten samen. Deze partijen vormen een nieuwe productieketen waarbij marktimplementatie voor de noodzakelijke economische haalbaarheid moet zorgdragen. De projecten binnen Texperium moeten ecologisch en economisch met elkaar in balans zijn. Het streven is om de textielketen duurzamer te maken, tegen marktconforme prijzen en kwaliteit waardoor textielrecycling en materiaal hergebruik business as usual wordt.

Tijdens de bijeenkomst gaan we in op het thema ‘Duurzaam én lucratief ontwerpen en produceren’.
En daarnaast krijgt u de mogelijkheid actief uw eigen expertise of ideeën aan te dragen betreffende de ingebrachte cases en vraagstukken. Al eerder zagen wij ter plekke in samenwerking met de andere deelnemende bedrijven een nieuwe businesscase of andere kans ontstaan!

Oproep pitchronde
Net als bij vorige bijeenkomsten roepen wij u daarom op vanuit de maakindustrie of creatieve (ontwerp)praktijk uw eigen ‘case’ in te brengen. Een innovatief vraagstuk waarbij u een nieuwe partner zoekt of specifieke kennis nodig heeft. Of een geslaagd project dat u wilt uitbreiden of waarvan u de resultaten wilt delen met andere ontwerpers en ondernemers.

Na de pitchronde (max 5) geven de aanwezige ondernemers in kleine kring hun input, kennis en ideeën m.b.t. het vraagstuk. Als u wilt deelnemen aan de pitchronde, beschrijf uw vraagstuk dan kort en krachtig en mail het naar onderstaand mailadres of bel met Paul Jansman (KvK, 06-53503335).

Programma 15 juni 2015
15:00-15:30: Ontvangst bij Texperium, Elektrostraat 5, 7483 PG Haaksbergen
15:30-15:35: Welkom door: Paul Jansman, Kamer van Koophandel
15:35–16:00: “Van Afval Naar Grondstof in een circulaire textieleconomie”, door Peter Bos, Texperium
16:00–16.15: “Duurzaamheid volgens het cradle to cradle principe: van geitenwollen sok tot margeverbetering”, Door Maarten Middelkoop, M2Pro en IDC
16.15-16.45: Pitchers (met vraagstellingen) aan het woord

16.45-17.15: Mix en Match 1e ronde

17:15-17.45: Mix en Match 2e ronde
17.45-18:00: Wrap up, vervolg en afsluiting
18:00 - ??:?: Netwerkborrel en rondleiding

Locatie:
Texperium, Elektrostraat 5, 7483 PG Haaksbergen

Aanmelden: 
Aanmelden voor deze kostenloze bijeenkomst kan bij Irmgard.look@kvk.nl

Foto impressie van de bijeenkomst:




Cleantech & MVO related links

Enterprise Europe Network - Automotive

Enterprise Europe Network - Energy