donderdag 29 oktober 2015

Allerlaatste PING bijeenkomst 26 november: 'De voordelen en opbrengsten van een consequente strategie'

Bron: KvK

De voordelen en opbrengsten van een consequente strategie, toegelicht aan de hand van BMA’ s keuze voor een circulaire bedrijfseconomie. In het geval van BMA heeft de bedrijfsstrategie geleid tot een succesvolle overname door een Zweedse partner.

BMA Ergonomics meent erin geslaagd te zijn de twee begrippen ergonomie en duurzaamheid naadloos te integreren in het ontwerp en productie van de Axia bureaustoel. BMA heeft al jarenlang veel aandacht voor de keuze van duurzame materialen. Maar dat niet alleen, de nadruk op duurzaamheid komt ook naar voren in de keuze voor een duurzame relatie met betrouwbare, integere toeleveranciers.

Dankzij deze consequent doorgevoerde duurzame strategie is BMA in staat een aantal circulaire oplossingen te bieden. Oplossingen die zijn gericht op het sluiten van de kringloop. Zij garanderen een gezonde, productieve en duurzame werkomgeving.

Tijdens deze PING bijeenkomst kunt u, zowel bij de presentaties als de rondleiding, met eigen ogen zien waartoe deze managementstrategie geleid heeft. Ook zal de directeur van Timmerije, één van BMA’s belangrijkste toeleveranciers, een toelichting geven over de onderlinge samenwerking tussen deze bedrijven.

Programma
15:00 Ontvangst Hans de Weerd (KvK) en Toine Straatman (Metaalunie)

15:10 Introductie en rondleiding, Sonja van den Voort (BMA)
16:00 De voordelen en uitdagingen van een duurzame en consistente strategie, circulaire bedrijfseconomie en het te verwachten effect van een succesvolle overname. Koen van Eig (BMA)
16:30 Recycling, hergebruik materialen in de praktijk Sonja van den Voort (BMA)
17:00 Wat het betekent om een belangrijke toeleverancier van BMA te zijn. Rogier van Meerendonk (Timmerije) en Wilfred van Marwijk (BMA)
17:30 Buffet en netwerken

Aanmelden
U kunt zich aanmelden via de agenda op metaalunie.nl. U logt in met uw gebruikersnaam (=uw bondsnummer) en het wachtwoord. Uw aanmelding wordt automatisch per e-mail bevestigd.

Geen lid van de metaalunie? U kunt u dan aanmelden zonder uw bondsnummer op te voeren. De bijeenkomst is vrij toegankelijk ook als u geen lid bent van de Metaalunie.

PING (Productie Innovatie Netwerk Groep):
een initiatief van Kamer van Koophandel Regio Oost
en Koninklijke Metaalunie

Cleantech & MVO related links

Enterprise Europe Network - Automotive

Enterprise Europe Network - Energy