maandag 16 november 2015

Hoe staat uw bedrijf er voor in vergelijk met uw Europese collega's? Doe de check!

Bron: Kamer van Koophandel / Enterprise Europe Network

Dat innovatie hoog op de agenda staat blijkt wel uit de belangstelling van bedrijven om de Innovation Health Check te doen en om vanuit dat inzicht aan de slag te gaan met een persoonlijk Innovatie Actie Plan voor uw onderneming. Hierdoor krijden bedrijven een goed beeld op welke aspecten uw onderneming sterk is en waar aan gesleuteld moet worden, zeker in vergelijking met andere bedrijven in Europa als benchmarkt vergelijk. Door de bevindingen in een actieplan in de tijd uit te zetten, ontstaat er een focus binnen uw onderneming om deze zwakkere punten weg te werken samen met uw personeel en expertise.

Dat is de reden dat ik u graag wil attenderen op de workshop “Hoe zorgt u dat uw innovatie een succes wordt” die de Kamer van Koophandel op 3 december organiseert. Een kans om je ervaringen te delen met andere innovatieve ondernemers die ook op deze gestructureerde manier werken aan verdere verbetering in hun onderneming.
Onderzoek wijst uit dat innovatieve ondernemingen gemiddeld twee keer winstgevender zijn dan andere bedrijven. Voor veel bedrijven is dat dan ook de grootste drijfveer voor innovatie. Maar bij innovatie komt meer kijken dan het ontwikkelen van een product of dienst. Innovatie is gericht op het creëren van meerwaarde voor je klanten. Dat kan door het vernieuwen van producten, diensten, markten, processen, organisatie of het verdienmodel.

Bij innovatie doorloop je de volgende fasen:
  1. Ontdekken: hoe ontdekt u welke kansen er zijn om te innoveren
  2. Ontwikkelen: hoe ontwikkelt u nieuwe business en een nieuw product of een nieuwe dienst?
  3. Organiseren: hoe organiseert u dat uw product of dienst door klanten gewaardeerd wordt?

Tijdens de bijeenkomst bespreken we deze fasen en de do’s & dont’s.

Ook organiseren we innovatietafels waar u de eigen gedane innovatie kunt toelichten en ervaringen kunt delen met uw tafelgenoten aan de hand van de volgende vragen:
  • Wat heeft u ontwikkeld, voor wie?
  • In welke fase bent u?
  • Wat heeft u nodig  / Waarmee kunnen collega’s u helpen?

Bekijk hier een sfeerimpressie: 
Deelnemers aan de bijeenkomst zijn collega’s die de Innovation Health Check hebben uitgevoerd en bezig zijn met hun Innovatie Actie Plan, MKB Top 100 ondernemers van de afgelopen jaren en ondernemers die deelnamen met hun innovatie aan de Dag van de Innovatie op 1 oktober in het Klokgebouw in Eindhoven.


De bijeenkomst wordt gehouden op het Ondernemersplein bij de Kamer van Koophandel te Eindhoven en duurt van 14.30 uur tot 17.30 uur. Als je deel wilt nemen kun je je aanmelden via: www.kvk.nl/succes 

Datum is geweest maar toch meer weten of deelnemen:
Innovation Health Check wordt nog het gehele jaar 2016 uitgevoerd door de Kamer van Koophandel. Meer informatie hierover en uw aanspreekpunt voor deelname is te vinden op de webpagina HIER.

Cleantech & MVO related links

Enterprise Europe Network - Automotive

Enterprise Europe Network - Energy