maandag 2 november 2015

Verbreed je kennis met deze gratis starterscursus circulaire economie aan de TU Delft

Bron:TU Delft, 20 oktober 2015

MOOC ‘Circular Economy: An Introduction’ van start

Op dinsdag 20 oktober startte de MOOC ‘Circular Economy: An Introduction’. Er hebben zich meer dan 6.000 mensen uit 147 landen ingeschreven. Zelfs The Guardian besteedde er een artikel aan.

Circular Economy: An IntroductionMet een verwachte bevolking van 9 miljard mensen in de komende 15 jaar, is de 'take-make-waste'-benadering niet duurzaam. Toonaangevende bedrijven, ondersteund door overheden, zijn aan het verkennen hoe je een circulaire economie kunt ontwikkelen. In deze nieuwe wereld zal afval worden uitgeroeid en zullen we producten hergebruiken, repareren, verwerken en recyclen, het milieu beschermen en waarde creëren ten behoeve van iedereen.
Dit is waarbij jij kunt helpen. Als je wilt weten hoe je kunt bijdragen aan de circulaire economie, dan is deze cursus iets voor jou. Je krijgt inzicht in de concepten, strategieën en technologieën die een circulaire economie mogelijk maken. Kansen en belemmeringen in de transitie naar een meer circulair systeem worden besproken en vele voorbeelden en case-studies worden behandeld.
De cursus is ontwikkeld door de TU Delft in samenwerking met de Ellen MacArthur Foundation en het Leiden-Delft-Erasmus Centre for Sustainability. Je kunt de MOOC hier nog volgen.

In de media

Cleantech & MVO related links

Enterprise Europe Network - Automotive

Enterprise Europe Network - Energy