donderdag 30 juni 2016

laatste update juli 2016: Geheime tips voor MKB actief in duurzaam, internationaal en innovatie

Bron: RVO

Bedrijven investeren bijna 5 miljard in energie en milieu
Nederlandse bedrijven investeerden in 2015 bijna € 5 miljard in energiezuinige maatregelen en milieuvriendelijke technieken. Dat is 1 miljard meer dan in 2014. Dit blijkt uit de jaarverslagen over 2015 van de fiscale regelingen MIA\Vamil en de Energie-investeringsaftrek. Lees meer.

Positieve invloed gemeenten op elektrisch vervoer
Het beleid van gemeenten heeft een positieve invloed op de ontwikkeling van het aantal elektrische auto’s. Dit komt naar voren in een onderzoek dat Decisio en APPM Management Consultants uitvoerden in opdracht van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland. Lees meer.

Green Deal certificeert duurzame chemische grondstoffen
De vraag naar producten op basis van hernieuwbare stoffen stijgt. Daarom ontwikkelden de partners in de Green Deal Groencertificaten een methode van certificering. Producenten tonen daarmee aan dat zij biomassa verwerken en duurzame grondstoffen leveren. Lees meer.

Maak uw exportdroom waar. Met het Oranje Handelsmissiefonds
Opnieuw kunt u zich inschrijven voor het Oranje Handelsmissiefonds. Het fonds helpt ieder jaar 10 ondernemers bij het verwezenlijken van hun internationale droom. Zij mogen kosteloos mee op handelsmissie en komen via het buitenlandnetwerk van de initiatiefnemers in contact met belangrijke partijen. Lees meer.

Fieldlab CAMPIONE kan industrie forse besparingen opleveren
Smart Industry project Fieldlab CAMPIONE werkt aan een lab waar bedrijven hun innovaties kunnen testen vòòr de stap naar een pilot in de fabriek. De focus van het Fieldlab CAMPIONE ligt op de chemische en procesindustrie. De voorspelbaarheid van onderhoud in deze testfase kan de sector honderden miljoenen euro’s per jaar opleveren.
http://rvo.m11.mailplus.nl/nct33405318/7QGwQUiq4FWLq5u.

Jaarjournaal RVO.nl 2015
Wat was de oogst van 2015 voor ondernemers en vele anderen die met RVO.nl samenwerkten? U leest het in ons Jaarjournaal RVO.nl. Bekijk de jaarcijfers, lees de interviews en laat u verrassen door een breed scala aan resultaten in binnen- en buitenland. Lees meer.

Gratis 3-daagse workshop Circulair Design
Doe mee aan 3 workshops en ontdek als bedrijf of ontwerper nieuwe kansen en circulaire business. Na afloop gaat u naar huis met een duidelijke visie en een concreet plan om mee aan de slag te gaan. Lees meer.

Workshop: Starten van een ERC subsidieaanvraag - Horizon 2020 (5 juli)
Bent u van plan om een aanvraag te schrijven voor een ERC Starting of Consolidator grant? Wilt u graag meer inzicht in de succesfactoren voor een afweging van uw kansen? Bent u ook op zoek naar tips voor het schrijven van een kansrijk voorstel? Kom dan naar de workshop Starten van een ERC subsidieaanvraag (ERC Starting and Consolidator grant training) van Horizon 2020. Lees meer.




Cleantech & MVO related links

Enterprise Europe Network - Automotive

Enterprise Europe Network - Energy