dinsdag 31 oktober 2017

Laatste octrooi workshops voor 2017 voor u in Zwolle door RVO - Octrooicentrum

Bron: RVO Octrooicentrum

Het jaar loopt al naar het einde, zo ook de laatste workshops om meer te leren over octrooien. Ook als u zelf geen octrooi heeft is het interessant want het biedt u een blik achter technische ontwikkelingen in uw marktgebied vaak een klein jaar voordat u deze techniek in de markt tegen komt.
Daarnaast is een octrooi ook vaak een mogelijkheid voor u om een licentie te nemen, u kunt dat met de ontwikkelde techniek zelf een markt bewerken en zo ontwikkelrisico vermijden.
Maar octrooien kunnen ook strategische tactieken zijn en inzicht geven in de product levenscyclus en of er al alternatieve technieken binnenkort zijn te verwachten. Kortom, altijd leerzaam er iets meer van te weten, gratis deelname, legitimatie verplicht!

De basis van Intellectueel Eigendom: Afkijken, beschermen, delen of geheim houden?
Bent u bezig met de ontwikkeling van een nieuw product of nieuwe techniek? Uw innovatieproces kunt u efficiënter en beter maken door het gebruik van Intellectueel Eigendom als bescherming, maar ook als informatiebron. In deze workshop leert u in welke fasen van uw innovatieproces Intellectueel Eigendom als middel te gebruiken is.

Waar en wanneer?
7 nov Zwolle - De basis van Intellectueel Eigendom

 
Intellectueel Eigendom strategie voor mkb: Waarde creëren met technische innovaties
Is uw bedrijf regelmatig met technische innovatieprocessen bezig? Met Intellectueel Eigendom (IE) kunt u geld verdienen, maar ook tijd en geld besparen. Om hiervan optimaal gebruik te maken is het uitwerken van een IE-strategie voor uw bedrijf belangrijk. In deze workshop leert u hoe u Intellectueel Eigendom strategisch kunt inzetten in uw bedrijf en daarmee (meer)waarde creëert.

Waar en wanneer?
24 nov Zwolle - IE-strategie voor MKB
 

Zelf op zoek in octrooidatabanken: Relevante octrooien zoeken en vinden
Bent u regelmatig actief met technische innovatieprocessen? U kunt efficiënter innoveren en dus tijd en geld besparen door gebruik te maken van gratis en online toegankelijke octrooi-informatie. Hoe u het zoeken aanpakt, leert u in deze workshop.

Waar en wanneer?
8 dec Zwolle - Zelf op zoek in octrooidatabanken

Uw aanspreekpunt:
ir. Ilona (H.C.M.) Koomen
IE-adviseur – Gelderland, Overijssel, oostelijk Flevoland

Octrooicentrum Nederland, onderdeel van Rijksdienst voor Ondernemend Nederland

RVO.nl Zwolle, Hanzelaan 310, 8017 JK Zwolle [deels gestationeerd bij: Kamer van Koophandel en Oost NL]
Mijn werkdagen zijn maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag

T 06 - 11376403


ilona.koomen@rvo.nl
Twitter: @ilonakoomen 
LinkedIn: https://nl.linkedin.com/pub/ilona-koomen  

Rijksdienst voor Ondernemend Nederland: www.rvo.nl en Octrooicentrum Nederland: www.rvo.nl/octrooien
Bezoekt u een van onze RVO.nl-vestigingen? Denkt u dan aan een geldige Rijkspas of een geldig identiteitsbewijs (paspoort, nationale identiteitskaart, rijbewijs of vreemdelingendocument). Identificatie is verplicht op alle locaties van de rijksoverheid.
NUzakelijk - Duurzaam

Cleantech & MVO related links

Enterprise Europe Network - Automotive

Enterprise Europe Network - Energy

Inspiration quotes

"Het kapitaal van een onderneming wordt niet bepaald door de prachtige produkten of fantastische dienstverlening, het kapitaal van een onderneming wordt bepaalt door de mensen die deze onderneming maken."
(Jan-Willem Koppers, Manager Dell)
'Sometimes when you innovate, you make mistakes. It is best to admit them quickly and get on with improving your other innovations.' – Steve Jobs

'If you work just for money, you’ll never make it, but if you love what you’re doing and you always put the customer first, success will be yours.' – Ray Kroc