vrijdag 3 april 2009

Workshop produceren in crisistijd, 7 mei 2009

WORKSHOP OVER PRODUCEREN IN CRISISTIJD
Crisis en vraaguitval onderwerpen van praktische bijeenkomst

TCPM Ingenieurs & Adviseurs en het innovatienetwerk Syntens organiseren op
7 mei in Enschede kosteloos een bijeenkomst voor MKB-ondernemers die juist in deze tijd slagvaardig willen blijven, hun operationele processen willen optimaliseren en kansen zien door vraaguitval. Deelnemers aan de workshop krijgen een optimalisatie-kit mee om de besproken onderwerpen direct in hun bedrijf toe te passen.

Door de economische crisis is er voor veel bedrijven een duidelijke terugval in vraag uit de markt. Orders blijven uit en er is overcapaciteit. Ook is het moeilijker geworden om financiering te verkrijgen. Immers, nieuwe financiering moet voldoen aan strengere voorwaarden. Tijdens deze bijeenkomst wordt gesproken over het verantwoord afbouwen van de voorraadpositie, kortere doorlooptijden en een hogere omloopsnelheid. Maar ook over het vergroten van de concurrentiekracht door juist in deze tijd te werken aan procesinnovatie.

Optimalisatie
Guido van den Belt, adviseur optimalisatie bij TCPM toont deelnemers de kansen bij vraaguitval. Van den Belt laat zien dat juist door de huidige crisis er tijd beschikbaar komt om operationele processen verder te optimaliseren. Productiemedewerkers spelen hierin een centrale rol. Rik Voerman, manager optimalisatie bij TCPM gaat in op het verbeteren van de financiële positie. Aan de hand van praktische voorbeelden toont Voerman hoe voorraden gereduceerd kunnen worden, zonder verlies aan leverbetrouwbaarheid.

Aanmelden
De workshop vindt plaats op 7 mei bij Syntens aan de Hengelosestraat 585 in Enschede en duurt van 14.30 uur tot 17.15 uur. Er wordt afgesloten met een netwerkborrel. Er is ruimte voor 12 deelnemers. Voor verdere informatie kan men contact opnemen met Syntens, via 088 – 4440157. Aanmelden kan via de website van Syntens. Aanmelden

Cleantech & MVO related links

Enterprise Europe Network - Automotive

Enterprise Europe Network - Energy