woensdag 4 juli 2012

Gezocht: bedrijven actief in watertechnologie voor IPC subsidie


Graag wil ik je op de hoogte brengen van een initiatief van Syntens en branchevereniging Aqua Nederland dat denk ik heel interessant is voor MKB bedrijven actief in water en waterbeheer..

Innoveren door samenwerking 
Syntens en Aqua Nederland hebben het initiatief genomen tot het opzetten van een aantal clusters van MKB bedrijven die samen gaan werken aan nieuwe producten, processen of diensten. Op basis van een eerste bijeenkomst met leden van Aqua Nederland zijn 2 onderwerpen (met daaronder een aantal thema’s) geselecteerd die het meest in de belangstelling stonden van de bedrijven:

1)      Afvalwater hergebruik en benutting:
a.       Digitaal beheer en intelligentie binnen waterbeheer en benutting
b.      Hergebruik afvalwater
c.       Energie benutting uit afvalwater
d.      Nutriënten en mineralen benutting uit afvalwater
2)      Water en gezondheidszorg (alles rondom een ziekenhuis)
a.       Grijs water en regenwater
b.      Specifieke watertoepassingen: demi, desinfectie
c.       Reduceren specifieke belasting (kaderrichtlijn water)
d.      Legionella
e.      Energiewinning uit afvalwater

We zijn op zoek naar bedrijven die actief zijn binnen een van deze thema’s en die bereid zijn om samen met andere MKB bedrijven te gaan innoveren.

IPC subsidie 
Als er voldoende clusters zijn gevormd wil Aqua Nederland een aanvraag gaan indienen voor een subsidie in het kader van de regeling Innovatie Prestatie Contracten (IPC). Als de aanvraag wordt gehonoreerd, betekent dit voor het MKB bedrijf een subsidiebijdrage van 40% van de projectkosten tot maximaal € 25.000.Meer informatie over de IPC regeling is HIER te vinden.

Interesse?
Heb je interesse neem dan uiterlijk vrijdag 6 juli contact op met mijn collega Oscar Lauf: oscar.lauf@syntens.nl of 06-53418439. Hou in ieder geval dinsdag 10 juli 2012 van 13.30-17.00 uur (locatie: Utrecht) alvast vrij in je agenda omdat dan een matchmakingsbijeenkomst staat gepland waarop de bedrijven hun innovatie idee kunnen pitchen en we de bedrijven met elkaar kennis laten maken.

Cleantech & MVO related links

Enterprise Europe Network - Automotive

Enterprise Europe Network - Energy