maandag 3 december 2012

De Bosatlas van de energie schetst beeld van energie in Nederland

Bron: Agentschap NL

De Bosatlas van de energie is verschenen, een atlas die een veelzijdig beeld schetst van verleden, heden en toekomst van energie in Nederland. Het is de vierde gesponsorde thematische uitgave van de Bosatlas. Eerder zijn de ondergrond, het klimaat en water in kaart gebracht.

De Bosatlas van de energie is bestemd voor een breed publiek en verkrijgbaar bij de boekhandel. Daarnaast zal de atlas in 2013, samen met een lespakket, gratis worden aangeboden aan alle middelbare scholen in Nederland.
Meer dan 40 organisaties werkten mee

Meer dan veertig overheden, kennisinstellingen en bedrijven werkten mee aan dit overzichtswerk. Dankzij hun inhoudelijke inbreng is de Bosatlas van de energie geworden tot een actuele en kleurrijke vlootschouw van alles wat Nederland maakt tot energieland bij uitstek.

Inbreng Agentschap NL
Ook het ministerie van Economische Zaken en Agentschap NL hebben financieel en inhoudelijk bijgedragen aan de totstandkoming. Agentschap NL leverde kennis en data voor de onderdelen Duurzame Energie, Afval, Bodem, Mobiliteit, Gebouwde Omgeving en Warmte.

HIER vindt u de bosatlas van de Energie "De Bosatlas van de energie, een atlas die een veelzijdig beeld schetst van energie in Nederland.
Met honderden kaarten en prachtige luchtfoto's van Karel Tomeï, maakt deze atlas goed zichtbaar dat energie een cruciaal fundament onder de Nederlandse samenleving was, is en blijft."

Cleantech & MVO related links

Enterprise Europe Network - Automotive

Enterprise Europe Network - Energy