donderdag 11 juli 2013

50 nieuwe kennisvouchers Agro&Food Overijssel

Bron: Provincie Overijssel

De afgelopen jaren hebben circa 50 agrarische ondernemers in Overijssel een praktisch vraagstuk laten onderzoeken door een kennisinstelling, met behulp van een agro-kennisvoucher.
Voor 2013 heeft de provincie Overijssel 50 nieuwe kennisvouchers voor de Agro&Food sector ter beschikking. De vouchers zijn bedoeld om het innovatie- en concurrentievermogen van de Overijsselse agro- en foodbedrijven te versterken en te versnellen. De werkingssfeer van de vouchers is dus uitgebreid. Vanaf nu kunnen ook ondernemers uit de foodsector van de regeling gebruik maken.

Innoverende ondernemers worden met een voucher in staat gesteld kennis en expertise die men zelf niet in huis heeft, in te kopen bij kennisintensieve bedrijven en instellingen in Nederland. Met een voucher ontvangen ondernemers uit de agro&food sector een bijdrage van 75% in de kosten van onderzoek en het verkrijgen van kennis tot een maximum van € 6.500,-.
Het Overijsselse innovatieloket Kennispoort Regio Zwolle kan helpen waar nodig met de aanvraag en met het zoeken naar een kennisleverancier, info@kennispoortregiozwolle.nl of kennispoort@kvk.nl of 038 4553855.

Voor wie
De provincie kan subsidie verstrekken aan een onderneming of ondernemingen voor een kennisvraag (vraag naar kennis of onderzoek) ten behoeve van een innovatie gericht op versterking en verduurzaming van de Overijsselse Agro&Food sector. Ondernemers uit deze sectoren, gevestigd en economisch actief in Overijssel, kunnen in aanmerking komen voor de regeling kennisondersteuning ‘agro&food Overijssel’. Ook samenwerkingsverbanden van agro&food ondernemers en samenwerkingsverbanden tussen agro&food ondernemers en MKB ondernemingen kunnen een aanvraag indienen. De aanvragen worden beoordeeld op de innovatieve waarde. Een onafhankelijke commissie toetst de aanvragen.

Uw aanvraag
Aanvragen voor deze vouchers kunnen schriftelijk worden ingediend bij bureau subsidies van de provincie Overijssel. Maximaal één voucher per onderneming en zolang de voorraad strekt. Een aanvraagformulier kunt u vanaf 12 juli 2013 downloaden vanaf: http://www.overijssel.nl/loket/subsidies/subsidies-thema/

Mocht u nog vragen hebben dan kunt u bellen met het subsidieloket van de provincie Overijssel:
's ochtends van 09.00 tot 12.00 uur en 's middags van 12.45 uur tot 16.30 uur op telefoonnummer 038 499 8380.

Met vriendelijke groeten,


Harry Wijnja

Beleidsmedewerker innovatie Agro & Food
Programmamanager Leader (Expertisecentrum Europa)

provincie Overijssel
eenheid Economie en Cultuur
Postbus 10078
8000 GB Zwolle

038-4997538
06-10974179

h.wijnja@overijssel.nl
www.overijssel.nl

Cleantech & MVO related links

Enterprise Europe Network - Automotive

Enterprise Europe Network - Energy