vrijdag 28 februari 2014

"Aerospace meets Maritime” 10 maart 2014 congres en business matching evenement

BRON: KVK

Op 10 maart 1014 vindt het evenement ‘Aerospace meets Maritime’ plaats in Papendrecht. De Papendrechtse bedrijven Fokker, Boskalis en Damen Shipyards, hebben enkele ambitieuze uitdagingen voor de toekomst. Zij nodigen het MKB uit om samen oplossingen voor deze uitdagingen te ontwikkelen.
Wilt u samenwerken in het oplossen van technische uitdagingen van deze leaderfirms? Wilt u mogelijk nieuwe business in de aerospace en maritieme sector? Onderscheidt u zich in innovatiekracht en probleem oplossend vermogen? Dan is Aerospace meets Maritime iets voor u.

Het ochtendprogramma bestaat uit een ontmoeting tussen bedrijven, kennis en overheden in een lezingen programma met o.a. Minister Kamp van Economische Zaken, dhr. Pasteuning van Fokker Technologies, dhr. Steenbrink van Boskalis, Prof. Beukers van TU Delft en dhr. Zonneveld van Innovation Quarter.

Voor het middagprogramma zijn er 5 uitdagingen (challenges) geformuleerd waar u op in kunt schrijven. Zie voor deze challenges onderstaande website. Op 10 maart in de middagsessie wordt er een start gemaakt met het verkennen van de challenges, om daarna in clusters, samen met andere bedrijven en professionele begeleiding, aan de slag te gaan met de oplossing. In juni en september zijn er vervolgbijeenkomsten waarin de voortgang wordt gepresenteerd en nieuwe inspiratie wordt opgedaan.

Het werken in de businessclusters wordt professioneel ondersteund om een goed resultaat maar ook het veilig zakendoen te faciliteren. De inbrenger van de uitdaging (Fokker, Boskalis) bieden technische begeleiding aan de oplossingsrichting, de Kamer van Koophandel begeleidt het proces en Innovation Quarter biedt eventuele financiele ondersteuning aan.

We zoeken innovatieve bedrijven met ervaring in de aerospace en/of maritieme sector, of bedrijven voor wie deze sectoren een logische groeistap zijn. Je bent bereid om tijd te investeren in het ontwikkelen van een oplossing. Je bent bereid om dit samen met anderen te doen en afspraken te maken over eventuele business revenues.

Ga naar de volgende website om de challeges te bekijken, voor meer informatie, het complete programma voor 10 maart en om u in te schrijven. www.aerospace-maritime.com

Voor verdere informatie kunt u contact opnemen met mijn collega
Quirien Verbakel-Veldman
Senior Adviseur Ondernemersondersteuning
Telefoon 088 585 3781
Mobiel 06 33316363
Mail quirien.verbakel-veldman@kvk.nl

Cleantech & MVO related links

Enterprise Europe Network - Automotive

Enterprise Europe Network - Energy