donderdag 27 februari 2014

Programma Starters International Business (SIB) bij de KvK

Bron: KvK

Met het programma Starters International Business (SIB) ondersteunt de KvK mkb-ondernemers die weinig of geen ervaring met exporteren hebben. U krijgt advies bij het opstellen en uitvoeren van een stappenplan voor uw internationaliseringsstrategie.

Wat houdt het programma SIB in?
Als u uw product of dienst naar het buitenland wilt exporteren, loopt u waarschijnlijk tegen veel vragen aan, zoals: Kan mijn bedrijf het aan? Is mijn product of dienst concurrerend genoeg? Welk land wordt mijn startmarkt, een land dichtbij huis of juist verder weg in opkomende markten? Om antwoord op deze vragen te krijgen, krijgt u van de KvK advies. De KvK helpt u om binnen 3 maanden een stappenplan op te stellen, waarna u goed voorbereid de stap naar het buitenland kunt maken. Met dit concrete stappenplan kunt u direct aan de slag.

Kom ik in aanmerking voor het programma SIB?
Starters International Business is bedoeld voor mkb-ondernemers die:
  • geen of weinig ervaring hebben met zakendoen op buitenlandse markten;
  • internationale handel structureel in hun bedrijfsvoering willen opnemen;
  • beschikken over voldoende middelen;
  • bereid zijn om tijd en geld te investeren om daadwerkelijk stappen over de grens te zetten.
Met de Exportcheck van Rijksdienst voor Ondernemend Nederland kunt u nagaan in hoeverre uw organisatie klaar is voor export.

Informatie en voucher aanvragen
Neem contact op met de Kamer van Koophandel voor de mogelijkheden en de voorwaarden. Als het traject iets voor u is, kunt u vervolgens bij Rijksdienst voor Ondernemend Nederland een voucher aanvragen waarmee u de kosten van het advies traject van de KvK kunt voldoen.
Starters International Business is een regeling van Rijksdienst voor Ondernemend Nederland. De KvK is een van de uitvoerders van de regeling.

Meer weten over regelingen en subsidies bij export? Bezoek dan DEZE pagina.

Cleantech & MVO related links

Enterprise Europe Network - Automotive

Enterprise Europe Network - Energy