woensdag 26 februari 2014

Bezoek aan JEC Composites Parijs 2014 met KvK en Enterprise Europe Network

Le Tour de Composite, 10 en 11 maart 2014

Bent u geïnteresseerd in internationale contacten, heeft u behoefte aan nieuwe technologische kennis of wilt u inspiratie opdoen op het gebied van composieten? Geef u dan nu op voor ‘Le Tour de Composite’ en bezoek één van de grootste beurzen op het gebied van composieten, de JEC in Parijs.

Op 10 en 11 maart organiseert de Kamer van Koophandel in samenwerking met VKCN, CompoWorld, NAG en de Nederlandse Ambassade in Parijs een compleet verzorgde bustrip naar deze vakbeurs, inclusief vervoer en overnachting. Wij bieden u een programma waarbij u gericht in contact wordt gebracht met interessante buitenlandse samenwerkingspartners. Denkt u hierbij aan bijvoorbeeld leveranciers van nieuwe producten en materialen, innovatieve producenten of interessante handelspartners.

Nederland ‘Guest of Honour’
De JEC Composites vindt plaats van 11 t/m 13 maart 2014 te Parijs. De focus ligt dit jaar op de ontwikkelingen van de composietindustrie in Nederland. Meer informatie over deze vakbeurs, zie www.jeccomposites.com.
In het Holland High Tech Paviljoen wordt er speciale aandacht besteed aan Nederlandse composieten industrie. Daarnaast is er op een prominente locatie op de beursvloer een plek ingericht met Innovation Showcases voor de presentatie van innovatieve producten, materialen en machines.
U heeft ook de mogelijkheid om zich aan te melden voor de Innovation Showcases. Deelname aan deze onbemande expositie betekent dat uw innovatie naast gerenommeerde internationale bedrijven prominent wordt getoond aan meer dan 30.000 bezoekers uit 94 landen!

Aanmelding Innovation Showcase
Een comité van de JEC buigt zich over de inzendingen en maakt een keuze welke in de Showcases ruimte zullen exposeren.
  • Aanmeldingen worden beoordeeld op innovatief karakter
  • Normaal is deelname Showcase € 990,- ex. VAT, maar in 2014 zijn er geen kosten verbonden voor Nederlandse bedrijven
  • Uw product wordt op een onbemande plaats geëxposeerd en voorzien van de door u aangeleverde tekst en uitleg
  • Aanmeldingen kan tot 15 februari via KvK, Margreet Bannink

Wat kunt u verwachten van dit arrangement?
Tijdens het programma wordt u op verschillende manieren geïnformeerd over nieuwe technologische ontwikkelingen, markttrends en nieuwe applicaties. Bovendien kan de Kamer van Koophandel, in samenwerking met haar Europese zusterorganisaties, u tijdens deze beurs in contact brengen met interessante partners uit heel Europa. Aan de hand van een of meer bedrijfsprofielen, vooraf door uzelf beschreven, wordt gericht gezocht naar mogelijke samenwerkingspartners. Tijdens door ons georganiseerde ‘speeddates’ krijgt u de gelegenheid nader kennis te maken en na te gaan hoe u en uw gesprekspartners zakelijk iets voor elkaar
kunnen betekenen. Denk hierbij aan partners met nieuwe handelskanalen, technologische samenwerking, het geven of nemen van licenties of het vinden van productiefaciliteiten.

Voor wie?
Deze reis is interessant voor zowel composietbedrijven als voor bedrijven die geïnteresseerd zijn in de toepassing van composieten in hun eigen producten. De beurs richt zich onder andere op constructieve toepassingen in de Automotive, Building & Construction, Maritime Industry, Aerospace, Pipes & Tanks, Sports & Leisure en Wind Energy. U bouwt uw (internationale) netwerk van, aan composiet gerelateerde bedrijven (verder) uit. Gedurende de tour maakt u kennis met verschillende ondernemers en kunt u ervaring uitwisselen omtrent marktontwikkelingen en bedrijfsvraagstukken.

Aanmelden
U kunt zich tot uiterlijk 21 februari 2014 aanmelden bij Margreet Bannink, margreet.bannink@kvk.nl .
Eigen bijdrage: € 150,00 per persoon, inclusief overnachting, diner en beursticket.

Meer informatie
Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met Dries Stoel of Alain Dirven van de Kamer van Koophandel: dries.stoel@kvk.nl , 06 – 22 49 88 74, alain.dirven@kvk.nl, 06 – 53 41 29 22

Programma in het kort:
Maandag 11 Maart
11:00 uur Vertrek bus uit Zwolle richting grens Breda. Andere opstappunten worden afhankelijk van de deelnemers nog vastgesteld
19:00 uur Aankomst hotel in Parijs
20:00 uur Diner

Dinsdag 12 Maart
8:30 uur Vertrek bus van hotel naar beurs
9:00 uur Beursbezoek, speeddating, deelname aan receptie van de Nederlandse Ambassade in het Holland Paviljoen.
18:00 uur Vertrek naar Nederland

Cleantech & MVO related links

Enterprise Europe Network - Automotive

Enterprise Europe Network - Energy