maandag 9 mei 2016

eHealth en innovatie in Overijssel: regiobijeenkomst in Zwolle Europese eHealth week op 6 juni 2016

Bron: Health Innovation Park

Het Health Innovation Park en OZOverbindzorg organiseren samen, tijdens de Europese eHealth week, een inspirerende, unieke bijeenkomst met als thema eHealth en innovatie. Op maandag 6 juni van 09.00 tot 13.00 uur heten wij u van harte welkom bij de Provincie Overijssel, Luttenbergstraat 2 in Zwolle.

Tijdens de Europese eHealth Week 2016 (6 tot en met 10 juni) in Amsterdam is er dit jaar ook een Nationaal programma wat ingevuld wordt door de Nederlandse innovatieregio’s. Het ochtendprogramma staat in het teken van regionale eHealth initiatieven. Succesvolle regionale eHealth initiatieven dragen bij aan de gezondheid van mensen in de regio. Patiëntenparticipatie staat hierbij centraal. Succesvolle regionale initiatieven worden in de namiddag in Amsterdam bij elkaar gebracht. Regio’s kunnen elkaar ondersteunen en afspraken maken over opschaling naar het nationale inzet.

Regionaal programma
De innovatie van OZOverbindzorg staat in de ochtend centraal. Patiëntenparticiptatie bij de ontwikkeling heeft geleid tot een succesvolle innovatie en implementatie. OZOverbindzorg staat voor samenwerking en delen van zorg tussen cliënten, mantelzorgers, familie en zorgverleners. Alle partijen rondom de cliënt worden samengebracht en kunnen via een eenvoudig computersysteem online met elkaar communiceren over de zorg. De cliënt staat centraal, bepaalt wie toegang krijgt en heeft daarmee de regie in handen.

Deze innovatie wordt tijdens de bijeenkomst gekoppeld aan de verschillende fasen van een innovatietraject. Deskundigen inspireren en enthousiasmeren u op het gebied van innovatie en eHealth.

Inhoud programma:
De dag zal geopend worden door Eddy van Hijum, gedeputeerde voor Economie, Financiën en Deelnemingenbeleid van provincie Overijssel en minister Schippers (via livestream). Vervolgens zal Cindy Hobert, directeur projecten bij OZOverbindzorg, u mee gaan nemen in haar succesvolle innovatie en wat daarbij de succesfactoren en valkuilen zijn geweest. De ochtend zal vervolgd worden door u op verschillende wijzen mee te nemen in de fasen van een innovatietraject middels inspiratiesessies. U kunt u laten inspireren  en ervaringen uitwisselen met ondernemers en specialisten op het gebied van:

  • Marktverkenning/ analyse
  • Opstellen van een businessplan
  • Financiering van innovaties
  • Ontwikkeling & Testen van innovaties

De ochtend wordt afgesloten met Het Lagerhuis. Ondernemers, scholen, medische specialisten, zorginstellingen en deskundigen op gebied van eHealth innovaties gaan met elkaar het gesprek aan over de Implementatie & Opschaling. Over de dilemma’s en de keerzijde van  eHealth innovaties. We bedenken van alles, maar zit de patiënt hier wel op te wachten? Hoe gaan medewerkers om met alle nieuwe ontwikkelingen met betrekking tot eHealth? En hoe speelt het onderwijs hier op in?

Aansluitend zal er om 12.15 een lunch voor u klaar staan waarbij er gelegenheid is om te netwerken.

Aanmelden en/of vragen
Aanmelden voor deelname kan via info@healthinnovationpark.nl. Eventuele vragen kunt u stellen aan Rosanne Smook, via telefoonnummer: 038 - 202 20 22 of via bovenstaand emailadres. Meld u snel aan, want er zijn maximaal 100 plekken beschikbaar.
Aan deelname zijn geen kosten verbonden. In de week voorafgaand aan de bijeenkomst ontvangt u de huishoudelijke informatie.

Nieuwe zakenpartners vinden op de eHealth Matchmaking Amsterdam
Vind nieuwe internationale partners in Amsterdam tijdens de eHealth matchmaking met Enterprise Europe Network en bouw uw contacten verder uit. Meer dan 70 deelnemers uit 23 landen nemen al deel. De opzet is gelijk aan de matchmaking tijdens de Medica en ConhIT. Meer informatie kunt u HIER vinden.
Deelnemende bedrijven aan de matchmaking zijn HIER terug te vinden, maak nu uw profiel aan en plan een afspraak met een voor u interessante partij. U kunt u aanmelden tot 1 juni aanstaande

Cleantech & MVO related links

Enterprise Europe Network - Automotive

Enterprise Europe Network - Energy