woensdag 27 juli 2016

Gezocht: ideeën voor Cleantech Regio Oost Nederland

Bron: Cleantechregio

Hoe versterken we het cleantech-karakter van onze regio? In welke plannen gaan overheid en bedrijfsleven investeren? De zeven gemeenten van de regio Stedendriehoek en de Strategische Board zoeken het antwoord op deze vragen voor de Omgevingsagenda Cleantech Regio Stedendriehoek. In 2015 heeft de regio koers bepaald en gekozen voor ‘cleantech’ als leidend thema. Afgelopen half jaar hebben de partijen, in samenwerking met de provincies Gelderland en Overijssel, hier een eerste voorlopige uitwerking aan gegeven en is het nu tijd voor de volgende stap. Om de Omgevingsagenda te voeden zoekt de Cleantech Regio ideeën, suggesties en concrete plannen van bedrijven en bewoners die het cleantech-gehalte van onze regio kunnen versterken.

Daarvoor organiseert de Cleantech Regio begin september 2016 een drietal mini-conferenties waar ondernemers en inwoners hun inbreng kunnen leveren:
  • donderdagavond 1 september in Zutphen
  • maandagavond 5 september in Apeldoorn
  • dinsdagavond 6 september in Deventer

De avonden hebben hetzelfde programma tussen 19.00 en 21.30 uur. U bent als bedrijf, instelling of inwoner van de Cleantech Regio van harte welkom op een avond van uw keuze.

Gemeenten, Board en provincies hebben gekozen voor een viertal onderwerpen waar zij veel cleantech-kansen en uitdagingen zien:
  • Cleantech Regio Development: businesscases rond energievoorziening en innovatieve cleantech producten en -diensten;
  • Schoon en duurzaam mobiliteitssysteem, denk aan elektrisch vervoer e.d. maar ook fietsen en vervoer over water;
  • Toekomstbestendige binnensteden en (dorps)kernen, denk aan hergebruik leegstaand vastgoed, klimaatadaptatie, nieuwe woon-werk-vormen;
  • Cleantech Icoon A1: cleantech-projecten op, aan of langs de A-1, die gerealiseerd kunnen worden of beter in het zicht komen als de snelweg de komende jaren wordt verbreed.
In de huidige agenda (inmiddels versie 2.0) zijn al de nodige ideeën en suggesties verwerkt die eerder in beeld kwamen. Tijdens de mini-conferenties begin september kunnen inwoners, bedrijfsleven en instellingen reageren op wat al bedacht is en ook met nieuwe suggesties of initiatieven komen. De input zal leiden tot een aangepaste versie van de Omgevingsagenda in het najaar van 2016.

Geef u hier op voor een mini-conferentie naar keuze! Voor meer informatie kijk op www.cleantechregio.nl. Op deze website vindt u ook de huidige versie van de Omgevingsagenda.

Cleantech & MVO related links

Enterprise Europe Network - Automotive

Enterprise Europe Network - Energy