maandag 29 juni 2009

Hoogleraar Ondernemersschap en Innovatie vertelt verhaal op Universiteit Twente

Afgelopen zaterdag, 20 juni 2009, is een Oost-Nederlandse afvaardiging naar Silicon Valley in de Verenigde Staten afgereisd om daar de groeimarkt voor duurzame technologieën te verkennen. Vanuit het netwerk en de contacten ter plaatse is het de groep gelukt om de vooraanstaande hoogleraar Jerome S. Engel van de University of California, Berkeley naar Nederland te halen. Dinsdag 30 juni verzorgt hij voor geïnteresseerden bij de Universiteit Twente een lezing over de omgevingsfactoren die Silicon Valley in Amerika zo succesvol maken.


De Kamer van Koophandel, het innovatienetwerk Syntens en de gemeente Enschede organiseren van 20 tot en met 26 juni een economische missie naar de Enschedese partnerstad Palo Alto (Silicon Valley, Verenigde Staten). Zestien vertegenwoordigers van de vier O’s (ondernemers, onderwijs- en onderzoeksinstellingen en de overheid) zijn mee om de groeimarkt voor duurzame technologie te verkennen en samenwerkingspartners te vinden. Onder de noemer Cleantech East Netherlands werken zij samen om contacten te leggen met relevante overheden, investeerders en opdrachtgevers in Silicon Valley.


Wat is Clean Tech?

Clean Tech is een verzamelnaam van verschillende technologieën die bijdragen aan een beter klimaat en een milieubewuste leefomgeving. Denk hierbij bijvoorbeeld aan afvalrecycling, energiezuinige producten als lampen, biomassa, zonne-energie en hergebruik van afvalwater.


Goed groeiklimaat

Via de contacten ter plaatse met verschillende bedrijven en de contacten binnen de handelsmissiegroep is het hen gelukt om Jerome S. Engel naar Enschede te halen voor een presentatie over het succesmodel van Silicon Valley. Factoren die daarbij een belangrijke rol spelen zijn innovatief ondernemerschap, een goed groeiklimaat, een grote diversiteit aan mensen, veel kennis en voldoende groeikapitaal. Engel is dermate overtuigd van de innovatieve kracht van de regio Twente dat hij op speciaal verzoek van de handelsmissieleden tijdens zijn tour door Europa deze lezing in Enschede inlast.


Hoogleraar Jerome S. Engel

Hoogleraar Jerome S. Engel is al geruime tijd intensief betrokken bij veel initiatieven in Silicon Valley en is een zeer gewilde spreker die over de hele wereld zijn verhaal verteld. Meer informatie over Engel is te vinden op:http://entrepreneurship.berkeley.edu/main/engel.html.


Locatie

De presentatie van hoogleraar Jerome S. Engel over de succesfactoren van Silicon Valley vindt plaats in Enschede van 13.00 tot 15.00 uur op de campus van de Universiteit Twente, Spiegel 6. Deelname is gratis en u hoeft zich van tevoren niet aan te melden.


Tevens wil ik u verzoeken om de uitnodiging ook door te sturen naar relaties die eventueel geïntereseerd kunnen zijn

Cleantech & MVO related links

Enterprise Europe Network - Automotive

Enterprise Europe Network - Energy