donderdag 13 september 2012

Formule E-race, Catalonië versus Nederland met automotive handelsmissie


U bent uitgenodigd voor de Formule E Race Catalonië - Nederland tussen de studentenraceteams van de Technische Universiteit Eindhoven en de Universitat Politècnica de Catalunya op 3 oktober 2012 op het Circuit de Catalunya, Montmeló.
Dit evenement is een initiatief van het Netherlands Business Support Office (NSBO) in Barcelona en dient ter illustratie van de hoogwaardige prestaties van de Nederlandse automotive industrie.
Daarnaast vormt het evenement een uitstekende gelegenheid om te netwerken met
Catalaanse en Nederlandse vertegenwoordigers uit de automotive sector.
- Kees van Rij, Ambassadeur van het Koninkrijk der Nederlanden in Spanje
- Dirk Kremer, honorair consul van Nederland in Barcelona
- Jasper van Dorrestein, directeur NBSO in Barcelona

De Formule E Race wordt door het NBSO Barcelona georganiseerd in het kader van de handelsmissie van Automotive (net)Works!, een project van AutomotiveNL dat is gevestigd op de Automotive CampusNL in Helmond, onderdeel van Brainport Regio Eindhoven.
Een delegatie van het project Automotive (net)Works! brengt van 1 tot 4 oktober 2012 een bezoek aan het automotive cluster in Catalonië. Hierbij staat de uitwisseling van talent en kennis centraal. De afvaardiging zoekt onder meer contact met de
Catalaanse universiteiten Universitat de Barcelona en de Universitat Politècnica de Catalunya om een breed en internationaal automotive netwerk op te bouwen ten behoeve van de kennis- en talentontwikkeling binnen de sector.

Rol van het Agentschap NL
Het AgentschapNL ondersteunt de missie middels het SMART project en de Catalaanse handelsondersteunende organisaties Barcelona Activa en ACC1Ó zijn eveneens betrokken bij de missie. Automotive (net)Works! streeft samen met AutomotiveNL naar de opbouw van internationale automotive netwerken voor Nederland. Kennisinstellingen en bedrijven zien een gebrek aan kwalitatief hoogwaardig personeel met een technische achtergrond in onder andere mechanica, ICT, elektrotechniek en werktuig-bouwkunde. Het aantrekken en behouden van kwalitatief hoogstaande internationale studenten, researchers en kenniswerkers is een van de effectieve oplossingen om het tekort tegen te gaan. Een comité van Nederlandse automotive experts selecteerde twee regio's, waar Automotive (net)Works! zich op zal richten, Catalonië en west-Midlands, op basis van de automotive sector ter plekke, de arbeidsmarktontwikkeling, de kwaliteit van universiteiten en kennisinstellingen en het algemene kennisniveau.
www.brainporttalentregion.com
www.automotivenl.com

NBSO Barcelona
Het Netherlands Business Support Office Barcelona werd in maart 2012 geopend. Het NBSO helpt Nederlandse bedrijven bij exporteren en zakendoen in het buitenland en kan u van dienst zijn als u lokaal contacten wilt leggen of handelspartners zoekt. Ook kunt u bij het NBSO Barcelona terecht voor vragen over zakendoen in Catalonië en het laten opstellen van een zakenpartnerscan: een shortlist van geïdentificeerde business counterparts in Spanje. De kracht van het NBSO Barcelona ligt in onze kennis van de lokale markt en zakencultuur én in het uitgebreide economische netwerk ter plaatse. Het NBSO is samen met de Nederlandse Ambassade te Madrid te vinden op het digitale handelskantoor:
www.handelmetspanje.com
www.holanda.es

Meer informatie over de deze handelsmissie en gegevens van de automotive sector in Catalonië is HIER te vinden
Een korte impressie van de elektrische raceauto ontwikkeling is HIER te zien

Cleantech & MVO related links

Enterprise Europe Network - Automotive

Enterprise Europe Network - Energy