dinsdag 15 januari 2013

Kijken in de keuken van slimme bedrijven, een reeks van bezoeken bij MKB-ers

Een slim bedrijf is een innovatief bedrijf! Een technologisch innovatief bedrijf wel te verstaan. Of toch niet? Nee, want onderzoek toont aan dat sociale innovatie even belangrijk is als technologische innovatie. Bent u er ook van overtuigt dat u meer uit uw bedrijf kunt halen maar weet u nog niet precies hoe u met elkaar tot de gewenste vernieuwing kunt komen? Of twijfelt u over het resultaat? Laat u dan inspireren door ondernemers die meededen met de verkiezing van Slimste Bedrijf. Ze willen hun succesvolle leerervaringen met u delen door u een Kijkje in hun Keuken te gunnen. U kunt zich hiervoor kosteloos aanmelden via onderstaande links:

22 januari 2013 Jazo, Zevenaar (13.30 - 16.00 uur)
Winnaar van 2010 heeft met PRET-beleid een positieve cultuur in een zeer innovatie metaaltechnisch bedrijf weten te realiseren. Hun conclusie: talent werkt graag bij een aantrekkelijk werkgeverschap en dat trekt mooie klanten aan met boeiende projecten. HIER aanmelden.

24 januari 2013 Webdesigning.nl, Nijmegen (10.00 - 12.00 uur)
In de ICT markt is kennisontwikkeling cruciaal en verloop moordend. Voor Webdesigning is aantrekkelijk werkgeverschap de belangrijkste groeifactor. Volledig transparant en met vergaande zeggenschap voor de professionals. HIER aanmelden.

24 januari 2013 Finext, Voorburg (10.00 - 12.30 uur)
Genomineerd in 2010. Bij financiële dienstverlener Finext is de missie de baas en de medewerkers baas in eigen (loop)baan. Ze bepalen zelfs hun eigen en elkaars salaris. Een ver doorgevoerde SEMCO-stijl van organiseren en ondernemen in Nederland. HIER aanmelden.

28 januari 2013 Koekjesbakkerij Veldt, Veenendaal (13.00 - 15.00 uur)
Winnaar van 2011. Het organogram werd omgedraaid en vanaf die dag lag de regie van het bedrijf weer in de bakkerij. Verdrievoudiging van de omzet en 25% productiviteitsgroei als gevolg. HIER aanmelden

1 februari 2013 Bosch Scharnieren, Doetinchem (10.00 - 12.00 uur)
De filosofie van QRM (Quick Response Manufacturing) is gericht op het verkorten van de integrale doorlooptijd bij alle productie- en kantoorwerkzaamheden. QRM is met name geschikt voor klantorder gestuurde bedrijven met een grote variatie in opdrachten en aantallen. HIER aanmelden.

Leren van elkaar
Na de kijkjes in de keuken is er ook de mogelijkheid om deel te gaan nemen aan leren van elkaar kringen met de Slimste bedrijven. Een leren van elkaar kring komt een keer of 5 bij elkaar om samen te leren en samen een proces door te lopen.
Elke keer staat één ondernemer centraal met zijn vraagstuk, wat in dit geval uiteraard gaat over hoe u een Slim Bedrijf kunt worden. Deelname aan de kringen kost € 300,- en is open voor MKB ondernemers met minimaal 5 medewerkers. Wij willen deze starten in februari, na de kijkjes in de keuken.

Wij zetten in op drie kringen te weten met
- Koekjes Bakkerij Veldt en Webdesigning.nl
- Bosch Scharnieren en Liftintermediair
- Jazo Zevenaar en Finext

Heeft u interesse om deel te nemen aan één van de leren van elkaar kringen? Laat dit dan weten aan Linda Weyzig.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Moniek Berende

Cleantech & MVO related links

Enterprise Europe Network - Automotive

Enterprise Europe Network - Energy