maandag 7 januari 2013

Laatste call van het CIP Intelligent Energy for Europe (IEE) opent in december 2012

Bron: Nieuwsbrief Agentschap NL

Eind 2012 publiceerde de Europese Commissie (EC) voorlopig laatste call van het IEE-II programma. Het budget van deze laatste call is 63 miljoen euro bedragen.

Indienen verloopt volgens een één stapsprocedure. Men verwacht dat een 60-tal projecten gefinancierd zullen worden. Het gaat om projecten die maximaal 36 maanden duren.

Actiegebieden IEE:
IEE-II heeft voor Europese projecten drie actiegebieden en een combinatie van deze onderdelen, de zogenoemde integrated initiatives. Het gaat om:
SAVE - het verbeteren van energie-efficiëntie
ALTENER - het stimuleren van duurzame energiebronnen
STEER - ondersteuning voor energieaspecten in transport

De integrated initiatives omvatten projecten die in meer dan één actieterrein thuishoren.

Call informatie:
Informatie over de IEE call kunt u binnenkort vinden op de website van de EC. Hier vindt u ook alle benodigde aanvullende informatie, zoals het werkprogramma (waarin de onderwerpen voor projectvoorstellen in genoemd zijn) en de Guide for Applicants.
De geschatte deadline van deze call zal zijn in mei 2013.

Past uw project in IEE:
De aanvraag in het IEE programma is competitief. Meedoen heeft alleen zin als uw project aansluit bij specifieke acties en resultaten die in het werkprogramma gevraagd worden. Mocht u niet zeker zijn dat uw idee of project past. Wij bieden u graag de mogelijkheid om uw projectidee met ons te bespreken en te toetsen in hoeverre deze aansluiten bij de specifieke topics in het werkprogramma. Ook voor algemene of financiële vragen kunt u contact met ons opnemen. Heeft u advies nodig? Neem contact op met Kathrin Braun, telefoon: 088 602 5808, e-mail: kathrin.braun@agentschapnl.nl.

IEE-ELENA programma:
Bovenstaande informatie geldt niet voor het IEE-ELENA programma, dit programma heeft geen deadline en is nog steeds open. Meer informatie hierover kunt u vinden op de website van de European Investment Bank.

Meer informatie:

Wilt u meer weten over dit programma? Bekijk de website over IEE.
Op 23 januari vindt de Europese Info Day plaats in Brussel. U kunt zich aanmelden op de website van de EC.

Cleantech & MVO related links

Enterprise Europe Network - Automotive

Enterprise Europe Network - Energy