donderdag 14 februari 2013

Samenwerkin met Belgische KMO- en Nederlandse MKB-bedrijven

Bij internationale samenwerking krijgt een bedrijf te maken met een andere cultuur en gewoontes. Het is goed om te weten wat die zijn en daar rekening mee te houden. Ondanks dat België en Nederland tegen elkaar aan liggen, zit er cultuurverschil tussen bedrijven uit beide landen. Vanuit die andere cultuur kijken Belgen met een bepaalde bril naar Nederlanders, en Nederlanders met een bepaalde bril naar Belgen.
In deze bijeenkomst wordt ingegaan op hoe Belgen tegen  Nederlanders aan kijken, zodat Nederlandse ondernemers meer begrip kunnen krijgen voor hun Belgische gesprekspartner als ze internationaal zaken doen.
Ook de andere kant wordt belicht: hoe kijken Nederlanders aan tegen Belgen. Hierdoor krijgen Belgische ondernemers begrip voor  hun Nederlandse zakenpartner.
Het doel is om drempels te verlagen voor zowel Nederlandse als Belgische technisch innovatieve bedrijven die een Belgisch-Nederlandse samenwerking aan willen gaan. Daarom willen wij zowel Belgische KMO-bedrijven als Nederlandse MKB-bedrijven uit deze sector uitnodigen voor deze gezamenlijke bijeenkomst.

Verhaert
VERHAERT Masters in Innovation is een toonaangevende bedrijf in geïntegreerde productinnovatie, bezig met het creëren van technologieplatforms, het parallel ontwikkelen van nieuwe producten en business, om nieuwe groeistrategieën voor hun klanten te bevorderen. Verhaert heeft vele jaren ervaring in het zaken doen met Nederlandse bedrijven.

Frepa
FREPA is een partner voor het fabriceren van fijnmechanische onderdelen, matrijzen en apparaten. De seriegrootte kan variëren van prototype tot enkele honderden stuks. Veel klanten zijn Nederlandse bedrijven die werkzaam zijn in de hightech-industrie.

Waar en wanneer:
Woensdag 20 maart 2013
12:30 – 18:00 uur
Locatie:
Verhaert Masters in Innovation
Hogenakkerhoekstraat 21
B-9150 Kruibeke (bij Antwerpen)

Programma:
12:30 Ontvangst met lunch
13:15 Opening
13:30 Nederlanders, door Belgische ogen
14:15 Belgen, door Nederlandse ogen
15:00 Pauze
15:30 Nederlanders in de praktijk: ervaring van Verhaert (gastheer) en Frepa
16:30 Rondleiding
17:30 Borrel

Aanmelden en routebeschrijving:
U kunt zich kosteloos aanmelden voor deze lezing door vóór 14 maart een e-mail te sturen aan
info@TheHouseOfTechnology.nl . Kijk HIER voor de route naar Verhaert in Kruibeke (nabij Antwerpen)

Cleantech & MVO related links

Enterprise Europe Network - Automotive

Enterprise Europe Network - Energy