dinsdag 14 januari 2014

Bedrijven gezocht met producten voor themoplastische composieten toepassingen door Saxion Enschede

Bron: Saxion

Medio 2013 is het lectoraat Lichtgewicht Construeren gestart op Saxion. Het lectoraat richt zich op het kosteneffectief toepassen van technologie in lichtgewicht constructies en producten, met speciale aandacht voor thermoplastische composieten.

Op dit moment richten wij ons in het kader van een op te zetten project specifiek op toegepast onderzoek naar de knelpunten bij de ontwikkeling met thermoplastische composieten ten behoeve van bijvoorbeeld:

  • Vezelversterkte customised producten (bijv. ortheses en protheses), onder andere door middel van 3D printen met composiet
  • Geïntegreerde vezelversterking (tailored preforms) voor lokale en structurele versterking in gespuitgiete/geperste producten met (semi-)structurele eigenschappen (bijv. zitmeubels
  • Kosten-efficiënte hoogbelaste vezelversterkte extrusie-/wikkel-producessen (bijv. t.b.v hogedrukbuizen)


Saxion biedt de mogelijkheid om samen met studenten deel-concepten te ontwikkelen, te beproeven en productieknelpunten te onderzoeken. Heeft u een product-idee waarin de toepassing van composieten interessant kan zijn, dan bespreken wij graag met u of een samenwerkingsvorm mogelijk is. U kunt contact opnemen met Rik Voerman (mob. 06-34190724)

Cleantech & MVO related links

Enterprise Europe Network - Automotive

Enterprise Europe Network - Energy