vrijdag 17 januari 2014

Opnieuw fiscaal voordeel met energie investerings aftrek voor ondernemers in 2014

Bron: Website Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (voormalig AGNL)

Op 30 december is de Energielijst 2014 gepubliceerd. De lijst bevat meer dan 160 energiebesparende technieken die aanmerking voor Energie-investeringsaftrek (EIA).
De EIA is een fiscale regeling en biedt bedrijven de mogelijkheid voor fiscaal voordeel bij het nemen van energiebesparende maatregelen. Het totale budget voor deze regeling is 111 miljoen Euro.

Lees de verdere mogelijkheden van de regeling HIER.

SDE+: voorschotten 2014 aangepast

De minister van Economische Zaken heeft onlangs enkele wijzigingen voor de vaststelling voorschotverlening duurzame energieproductie 2014 bekend gemaakt. Deze bedragen gelden voor producenten die een SDE-subsidieverlening hebben gehad uit de rondes 2008-2013.
Lees de verdere mogelijkheden van de regeling HIER.

DUURZAAMHEIDSAGENDA:
Demonstratieprojecten bio-energie:
Het Topconsortium Biobased Economy (TKI-BBE) lanceert een ‘Funding Call’ voor demonstratieprojecten bio-energie. Meer informatie op 14 januari 2014 bij de Briefing Bioenergy Sustaining the Future 2 (BESTF2).

Elektrische aandrijvingen:
Op 23 januari is er een workshop over efficiënte elektrische aandrijvingen in de chemische industrie. De organisatie is in handen van de VNCI in samenwerking met RVO.nl.

Praktijkdag bio-energie:
Geïnteresseerd in actuele kennis en ideeën over de toepassing van biomassa? Kom donderdag 6 februari 2014 naar de 9e Praktijkdag Bio-energie. Hét bio-energie evenement van het jaar voor ondernemend Nederland.

Windkracht 14, offshore windconferentie:
Bent u actief in offshore windenergie? En wilt u weten waar uw kansen liggen?
Bezoek dan Windkracht 14, dé offshore windenergieconferentie.

Cleantech & MVO related links

Enterprise Europe Network - Automotive

Enterprise Europe Network - Energy