woensdag 7 mei 2014

High Tech Ontdekkingsroute op zaterdag 24 mei

Bron: Automotive NL

HIGH TECH ONTDEKKINGSROUTE in Nederland
Op zaterdag 24 mei vindt de High Tech Ontdekkingsroute plaats. Op zeven aansprekende locaties geven toptechnologie bedrijven een kijkje 'in de keuken' van hun organisatie. Voor jong en oud, voor professionals en liefhebbers, deze dag zit vol met verrassende ontdekkingen voor iedereen. Ook op de Automotive Campus in Helmond!

Bekijk een van de grootste rollenbank van Europa, waarop bussen, trailers en vrachtwagens tot 30 ton kunnen worden getest, doe mee aan een workshop 3D printen, ontdek hoe auto's met elkaar communiceren, laat u voorlichten door enthousiaste studenten, die vertellen over hun zelf gebouwde auto's en bekijk hun demonstraties. Heeft u altijd al zelf in een elektrische auto willen rijden? Kom en beleef de wondere wereld van automotive op de Automotive Campus!

Gedurende de dag worden er ook rondleidingen verzorgd. U bezoekt verschillende deelnemers en wordt wegwijs gemaakt in de automotive wereld. Daarnaast zijn er diverse doe-activiteiten voor kinderen, zoals het maken van een eigen VDL busje.

Locatie: Automotive Campus, Steenovenweg 1, 5708 HN Helmond
Tijdstip: 11.00 – 17.00 uur

Hotspots
De andere hotspots zijn High Tech Campus Eindhoven, ASML, Food Tech Park Brainport – Helmond, Eindhoven – Acht, Mechatronica – Helmond en de Brabantse Kempen – Hapert. Tussen de hotspots in de Brainport Regio is, met medewerking van VDL Groep, busvervoer beschikbaar. Daarnaast is de hotspot Regio Twente dit jaar centraal in Almelo en vormt het innovatiecluster Drachten een hotspot.

Cleantech & MVO related links

Enterprise Europe Network - Automotive

Enterprise Europe Network - Energy