donderdag 15 mei 2014

Laser Apllicatie Centrum wordt Open Innovatie Centrum

Bon: Nieuwsbrief NKR

Sinds 2003 is het Laser Applicatie Centrum (LAC) de specialist in laserlassen en andere laserbewerkingen. Vanuit de provincie Overijssel heeft het LAC onlangs de status verkregen van Open Innovatie Centrum (OIC). Deze status geeft de mogelijkheid om ontwikkelings- en onderzoeksactiviteiten financieel ondersteunt te krijgen binnen de provincie Overijssel. De subsidieregeling zorgt voor kostenvoordelen en meer innovatiekracht in de gehele keten.

Door de provinciale subsidieregeling en het LAC krijgt productieautomatisering een stimulans. Bedrijven worden als toekomstige zakenpartner van het LAC in staat gesteld om tegen gereduceerde tarieven innovatieprojecten op gang te zetten binnen de eigen. Het gaat hierbij om bijvoorbeeld:

  • Economische en technische haalbaarheidsanalyses
  • Productengineering
  • Procesengineering, lasmalbouw, logistiek en ergonomie
  • Procesoptimalisaties
  • Programmering en simulatie
  • Opleidingsmogelijkheden
  • Project Management

Om deze kansrijke innovaties te realiseren heeft de provincie een maximale subsidie beschikbaar gesteld van 70% tot een bedrag van maximaal 10.000 euro. De minimale subsidie aanvraag bedraagt 2500 euro. De regeling geldt alleen voor MKB ondernemingen met een vestiging in de provincie Overijssel en de gemeenten Wolden, Westerveld, Noordoostpolder, Dronten, Oldebroek, Hattem, Heerde of Meppel.

Bedrijven die een industriële toepassing hebben waar productieautomatisering een rol speelt kunnen contact opnemen met het LAC.

Meer informatie: http://www.lac-online.nl/diensten/open-innovatiecentrum

Cleantech & MVO related links

Enterprise Europe Network - Automotive

Enterprise Europe Network - Energy