woensdag 28 mei 2014

Oproep: pilotprojecten Energie Prestatie Keuring, voorbeelden gezocht!


Bron: Nieuwsbrief RVO

Gepubliceerd op:19 mei 2014 | Gewijzigd op:21 mei 2014
De Rijksoverheid zoekt naar het ultieme Energie Prestatie Keuring systeem (EPK) voor bedrijven en vastgoedpartijen. Een EPK stimuleert bedrijven om energiebesparende maatregelen te nemen in hun bedrijfspand. Daarom vraagt het Rijk adviseurs, installateurs en ondernemers een pilot aan te leveren.
Het Rijk voert het EPK uit als onderdeel van het Nationaal Energie Akkoord.

Oproep en Green Deal

Met de meest interessante en kansrijke EPK-pilots wil het Rijk begin september 2014 een Green Deal afsluiten. Bij een positieve evaluatie van de projecten wordt het EPK-systeem in 2016 breed ingevoerd. Het ontwikkelen en testen van een dergelijke EPK-aanpak staat in het Energieakkoord voor duurzame groei. De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland ondersteunt en begeleidt het gehele proces.

Deelnemers

In elk project is ten minste een EPK-keurder, een bedrijf of branchevereniging en bevoegd gezag vertegenwoordigd. Partijen kunnen in mei (in overleg met RVO.nl begin juni) projecten aanleveren door het invullen van het digitale aanmeldingsformulier.
Geef op hoofdlijnen het type project, de deelnemers, de planning en verwachte overheidsondersteuning aan. Van juni tot september bespreekt het Rijk de projecten en werkt deze indien nodig samen uit tot specifieke Green Deals.

Meer informatie over EPK?

Wilt u meer weten? Op 22 mei is in het Beatrixgebouw te Utrecht van 10.00 tot 12.00 uur een informatiebijeenkomst georganiseerd over de EPK-pilots. U krijgt meer informatie over hoe u aan een project mee kan doen. U kunt zich aanmelden via ons contactformulier.
  • Voor vragen: helpdesk Green Deal, 088-0424242 (kies 2 en daarna 4).
  • Een EPK pilot project kunt u aanleveren via het formulier Green Deal.

Opdrachtgever

De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland ondersteunt en begeleidt dit proces namens de ministeries Infrastructuur & Milieu, Economische Zaken en Binnenlandse Zaken.

Cleantech & MVO related links

Enterprise Europe Network - Automotive

Enterprise Europe Network - Energy