dinsdag 17 juni 2014

Bijeenkomst Road 2 China & Hong Kong op 1 juli 2014

Als MKB ondernemer wilt u vooruit, wilt u groeien. De enorme groeimarkten in Azië, zoals China, wekken daarom vast uw interesse. De kansen zijn wellicht groot, maar welke risico’s loopt u? Azië is ver weg en u weet niet wat u er kan verwachten. Hoe begin je met het zakendoen in en met Aziatische landen? Is het wel de moeite waard om er klanten te zoeken, er naar toe te gaan? Want.. hoe zit het met de veiligheid van uw intellectueel eigendom? Hoe vindt u en communiceert u met ondernemers in China? Hoe lang duurt het voordat u de relaties hebt opgebouwd die nodig zijn om zaken te kunnen doen? Hoe gaat u om met de andere cultuur van het zakendoen? Zijn er voordelen, zoals lagere belastingen, waar u van kunt profiteren?

De vraag die bij mij opkomt: hebt u wel eens aan Hong Kong gedacht? Deze regio van China heeft een heel bijzondere positie en fungeert al tientallen jaren voor bedrijven, ook veel Nederlandse, als gastvrije toegangspoort voor Azië. Hier valt relatief snel zaken te doen, staat een volwassen dienstensector klaar om u te ontzorgen, is het belastingregiem uiterst gunstig en bieden de vele beurzen een prima podium om laagdrempelig uw kansen te verkennen. Ook in eigen land kunt u rekenen op hulp en advies van het ledennetwerk van de Hong Kong Kamer van Koophandel in Nederland.

Veel MKB ondernemers gingen u al voor en niet zonder succes!
De Kamer van Koophandel doet niets liever dan u faciliteren om uw kansen te pakken. Daarom nodigen wij u graag uit voor de middagbijeenkomst die we op 1 juli 2014 organiseren samen met de Hong Kong Kamer van Koophandel in Nederland.
Wij hebben een inhoudelijk sterk programma neer kunnen zetten met sprekers uit Nederland, België, het Verenigd Koninkrijk én Hong Kong met onder meer een inspirerend praktijkverhaal van Identity Games International, dat zowel produceert als verkoopt in China.


’s Avonds kunt u desgewenst aanschuiven aan het jaarlijkse Hong Kong Establishment Day Dinner, dat voor de eerste maal in Rotterdam zal plaatsvinden. Daar kunt u uw ideeën aan tafel direct spiegelen aan collega’s die er al actief zijn. (let op: aparte registratie en registratie).

Voor uitgebreide informatie over het programma en het aanmelden gaat u naar www.kvk.nl/road2chinahongkong

Wij zien uw aanmelding voor deelname graag tegemoet!

Met vriendelijke groet en wellicht tot ziens op 1 juli 2014.

Cleantech & MVO related links

Enterprise Europe Network - Automotive

Enterprise Europe Network - Energy