woensdag 4 juni 2014

Minister Kamp op zoek naar Nederlandse innovatie iconen 2014 uit het bedrijfsleven

Bron: Nieuwsbrief RvO

Innoveren zit Nederlanders al eeuwen in het bloed. We moesten wel inventief zijn om te overleven. Ons land zou immers niet bestaan zonder ingenieuze gemalen en indrukwekkende deltawerken. Ooit baanbrekend, nu bewezen innovaties waar we internationaal bekend om staan en die we wereldwijd exporteren.

Ook in de toekomst moeten we blijven werken aan ambitieuze projecten met grote maatschappelijke en economische impact. Deze projecten zorgen voor toekomstige welvaart en dragen bij aan het oplossen van de mondiale maatschappelijke opgaven waar we voor staan, zoals de vergrijzing, wateroverlast en het wereldvoedseltekort. En deze projecten zijn een visitekaartje van Nederland!

Daarom ben ik, namens het kabinet, op zoek naar nieuwe Nationale Iconen die Nederland internationaal op de kaart zetten. Ik nodig bedrijven, kennisinstituten en consortia dan ook van harte uit om baanbrekende innovatieve projecten in te schrijven om het nieuwe icoon van Nederland te worden.

Zet u Nederland op de kaart?
Is uw project baanbrekend- met wereldwijde innovatieve uitstraling? Lost uw project maatschappelijke problemen op, biedt het grote kansen voor de Nederlandse economie en loopt het voorop in de wereld? Het kabinet is op zoek naar "De Nationale Iconen van 2014". Meld uw doorbraakproject HIER aan.

Randvoorwaarden deelname
Het kabinet is op zoek naar projecten, die:
  • een ambitieuze stip zetten op de horizon - bij het oplossen van maatschappelijke vraagstukken
  • een groot economisch perspectief hebben
  • technologisch grensverleggend zijn met uitstraling op wereldschaal
Verdere informatie is HIER te vinden

Cleantech & MVO related links

Enterprise Europe Network - Automotive

Enterprise Europe Network - Energy