donderdag 30 oktober 2014

Bijeenkomst “Voeding ontmoet Techniek" 20 november 2014 vanaf 14.00 uur

Bron: KvK

De wereld om ons heen verandert. Ook de food- en maakindustrie krijgen hier volop mee te maken. De Kamer van Koophandel, Innofood, het Achterhoeks Centrum voor Technologie en Oost NV organiseren op donderdag 20 november vanaf 14.00 uur de bijeenkomst “Voeding ontmoet Techniek" Wij nodigen u hiervoor graag uit.

Deze interactieve middag is speciaal bedoeld voor bedrijven uit de sectoren voedingsmiddelen en machineindustrie uit Overijssel en Gelderland. Na een doorkijk naar de voedingsfabriek van de toekomst gaat u aan tafel met deskundigen die vertellen over nieuwe technologische ontwikkelingen en de toepassing daarvan in de praktijk. Zij laten u ontdekken wat de food- en maakindustrie voor elkaar kunnen betekenen.

Wat kunt u verwachten?
  • Een toekomstvisie op technologische ontwikkelingen binnen de voedingsmiddelen en machine-industrie
  • Interactieve workshops over actuele thema’s onder leiding van experts uit het bedrijfsleven
  • Een korte rondleiding: de thema’s in de praktijk bij Kaak Groep

Waarom mag u dit niet missen?
  • U krijgt inzicht in nieuwe technologische kansen en de toepassing daarvan in de praktijk
  • Ondernemers en managers wisselen praktijkervaringen uit over de kansen die deze techniek biedt
  • Een kans om in contact te komen met nieuwe zakenpartners
Programma
14:00 Ontvangst
14:30 Welkom door Rob Snel, voorzitter Innofood en Menco van der Leeden, manager R&D Kaak Groep
14:40 Rondleiding Kaak Groep
15:40 Introductie over “De voedingsfabriek van de toekomst” door Peter de Jong, principal scientist bij NIZO Food Research en lector Dairy Process
16:35 Tafelsessie ronde 1
17:30 Tafelsessie ronde 2
18:15 Borrel en netwerken

Tafel 1: Robotisering door Dirk Franken, RobertPack Engineering “Wil Nederland als productieland concurrerend zijn dan is automatisering en robotisering een must.
Productierobots worden steeds slimmer en met nieuwe technieken kunnen steeds meer menselijke handelingen door robots worden overgenomen.” Maar welke gevolgen en mogelijkheden heeft robotisering voor uw bedrijf?

Tafel 2: De toegevoegde waarde van 3D-printing door Pascal de Grood, De Grood Innovations/FoodJet “3D-foodprinting is een technologie waarmee voedingsmiddelenbedrijven nieuwe omzet kunnen creëren. Zo wist een Japanse koekjesfabriek door het toepassen van chocoladeprints de omzet met 30% te
vergroten.” Welke mogelijkheden zijn er voor uw bedrijf om deze vorm van “additive manufacturing” te verzilveren?

Tafel 3: Tracking & Tracing door Menco van der Leeden, Kaak Groep “Bieden wij onze klanten, de producenten van voedingsmiddelen, de borging om te voldoen aan de
hoogste veiligheids- en kwaliteitsniveau voor hun voedsel en verpakkingsmachines? Volgens de Kaderverordening EG 1935/2004 dienen alle materialen bestemd om met levensmiddelen in contact te komen in alle stadia getraceerd te kunnen worden.” Welke gevolgen heeft de traceerbaarheid voor uw bedrijf en wat kan een klant van u verwachten?

Tafel 4: Smart Industry / Industry 4.0 for food production door Raymond Wentink, FWD Mechanical Solutions “Internet of Things, Big Data en ICT-technologie bieden volop kansen om het rendement en de kwaliteit van uw productieproces te optimaliseren. Dit vergt een transitie van traditioneel produceren naar smart food production. Maar wat komt daarbij kijken?

Meer informatie en aanmelden:
Bel Henk Herkink (06) 2242 1780 of stuur een mail aan henk.herkink@kvk.nl en geef uw voorkeur voor 2 tafelsessies aan.

Locatie:
Kaak Groep, Varsseveldseweg 20-a in Terborg

Cleantech & MVO related links

Enterprise Europe Network - Automotive

Enterprise Europe Network - Energy