vrijdag 3 oktober 2014

Micronora voor micro en nano technology matchmaking met Enterprise Europe Network

Bron: KvK
Beurs in Besancon
Rim Stroeks heeft vorige week de Micronora beurs in Besancon bezocht.
Deze beurs spitst zich met name toe op hoogwaardige technologiebedrijven actief in de precisietechnologie. Daarom reist het Nederlandse technologiecluster Brainport Industries, vertegenwoordigd door John Blankendaal op uitnodiging van de KvK mee naar de Micronora.

Als partner van het Enterprise Europe Network heeft de KvK met haar partners uit de Franche-Compté, Baden-Würtemberg en Piemonte tijdens deze editie van de Micronora de krachten gebundeld om Europese clusters bij elkaar te brengen en samen te laten onderzoeken op welke vlakken  samenwerkingsmogelijkheden voor de nabije toekomst liggen. Daartoe heeft vrijdag een meeting plaatsgevonden waarop 12 Europese clusters -  waaronder Brainport Industries - met elkaar in contact werden gebracht.
Daarnaast treedt de KvK tijdens de Micronora als co-organiser van het matchmaking event op dat vandaag wordt georganiseerd waarbij bedrijven en instituten uit 15 verschillende landen met elkaar in contact worden gebracht op basis van hun samenwerkingsbehoeftes. Vanuit Nederland neemt NTS, Technogation en Invenios aan dit event deel. David Heriban, oprichter van het Franse high tech bedrijf Percipio Robotics is erg blij met de bijdrage van de KvK aan de Micronora. "Het Nederlandse hightech ecosysteem is voor ons een belangrijke omgeving aangezien wij op zoek zijn naar een samenwerkingspartner die samen met ons een machine kunnen ontwikkelen voor onze microgripper. En dan zijn Nederlandse toeleveranciers gespecialiseerd als system supplier voor ons het soort partners die wij in Frankrijk niet vinden. De KvK heeft ons in contact gebracht met een aantal relevante spelers uit het Brainport cluster en wij zijn al op bedrijfsbezoek geweest bij 2 van hen. En het is goed te zijn dat Brainport Industries en NTS ook de moeite nemen om ons ecosysteem te leren kennen".

Meer weten over Enterprise Europe Network Micro & Nano Technologie? Bezoek dan DEZE website

Cleantech & MVO related links

Enterprise Europe Network - Automotive

Enterprise Europe Network - Energy