woensdag 29 oktober 2014

Grondstoffen en voedsel: hoekstenen van een duurzame economie in Cleantech Tomorrow

Staat het al in uw agenda? Het jaarlijkse congres Cleantech Tomorrow wordt dit keer gehouden op 2 en 3 februari 2015 in Apeldoorn. Twee dagen waarin onderwijs, overheid en ondernemers ervaringen en reisverhalen uitwisselen over hun reis naar de schone en duurzame toekomst. Net als in 2014 wordt een inspirerend en prikkelend programma georganiseerd. Een programma rondom cleantech: schone technologie voor bedrijfsleven, overheid en burgers. Het overbrengen van inspiratie, het aanjagen van een duurzame economie en de rol van de mens daarin staan centraal. Het accent in 2015 ligt op grondstoffen en voedsel.



Topsprekers en cleantechsessies op dinsdag 3 februari



Op 3 februari zullen Louise Fresco, John D. Liu en Wiebe Draijer als spreker op het congres in Apeldoorn aanwezig zijn. Als landbouw- en voedseldeskundige en bestuursvoorzitter van de universiteit van Wageningen, zal Louise Fresco ingaan op het belang van efficiëntie en duurzaamheid in de landbouw en voedselvoorziening in de wereld. John D. Liu, journalist, filmmaker en oprichter van het Environmental Education Media Project, vertelt over zijn ecologische projecten in o.a. China en zijn missie voor biodiversiteit en ecologisch herstel. Hij is vastberaden en wil aantonen dat ecologisch herstel niet alleen mogelijk is, maar ook nog eens economisch zinvol – zowel voor de plaatselijke bevolking als voor overheden. Als voorzitter van de raad van bestuur van de Rabobank belicht Wiebe Draijer de economische kant van een duurzame economie. Met het nationaal energieakkoord heeft hij als voormalig voorzitter van de SER een brug kunnen slaan tussen economie en ecologie. Tijdens de cleantechsessies kunt u kennis opdoen over diverse duurzame onderwerpen. Er is volop keuze uit inspirerende thema's.



Match tussen bedrijfsleven en onderwijs




Ook is er op Cleantech Tomorrow veel aandacht voor onderwijs. Zo worden in het Talent Event jonge, talentvolle studenten gematcht met bedrijven. En we maken bekend wie de winnaar is van de finale van de Holland Cleantech Challenge – daarbij ontwikkelden studenten een duurzame oplossing voor een actueel vraagstuk van het bedrijfsleven. Ook zullen innovatieve bedrijven en lokale initiatieven op het gebied van cleantech zich presenteren op Cleantech Tomorrow.



Registreer nu




In 2014 vond het eerste succesvolle editie van 'Cleantech Tomorrow' plaats in Deventer. Het congresprogramma stond in het teken van 'een reis naar een schone toekomst'. De reis wordt vervolgd op 2 en 3 februari in Apeldoorn. Reist u mee? U kunt zich nu al registeren via misja@cleantechregio.nl en u ontvangt binnenkort nadere informatie.

Cleantech & MVO related links

Enterprise Europe Network - Automotive

Enterprise Europe Network - Energy