vrijdag 4 november 2011

Kijken in de keuken van innovatieve bedrijven


Een kijkje nemen in de keuken van innovatieve bedrijven. Dat is waar het om draait bij de bedrijfsbezoeken 'Bedrijven vernieuwen; de ondernemer maakt het verschil'. Geïnteresseerde ondernemers kunnen zich aanmelden voor deze gratis bijeenkomsten. Daar vertelt de gastheer of gastvrouw op welke manier zij innovatief bezig zijn. Er staan rondleidingen op het programma en er vindt een workshop 'Innoveren door nieuwe verbindingen' plaats.
Kamer van Koophandel, Syntens en Oost NV organiseren gezamenlijk deze vier bijeenkomsten.
Meer informatie is HIER te vinden.


Bijeenkomst 1 – Burgers’ Zoo - Arnhem - donderdag 17 november

Innovatie in Burgers’ Zoo omvat niet alleen Bush, Desert en Ocean, maar gaat ook over processen in de manier van werken. Wat doen zij aan de terugloop van de horeca, aan de vraag om meer beleving van de klant, of aan de verhoging van de bezettingsgraad tijdens daluren?

Bijeenkomst 2 - 247 Tailorsteel - Varsseveld - donderdag 24 november
247 Tailorsteel is een groothandel in op maat gesneden staal. Op uiterst innovatieve wijze verbindt 247 Tailorsteel de traditionele maakindustrie met het internet. In een nagenoeg manloos, volkomen geautomatiseerd productieproces, worden tonnen staal, roestvaststaal en aluminium verwerkt zodat de klanten optimaal bediend worden.

Bijeenkomst 4 - Greefa - Tricht - donderdag 1 december
Greefa ontwikkelt en produceert sorteer- en verpakkingsmachines voor groente en fruit. Naast de apparatuur wordt ook de software in eigen huis ontwikkeld. Innovaties waarmee Greefa in de markt bekend geworden is, zijn onder meer: detectie op interne en externe kwaliteiten, meting van het suikergehalte en bepaling van bewaarduur. Ook is Greefa meegegaan in het duurzaam ondernemen: het gebruik van hoogwaardige materialen, de inzet van LED-verlichting en het gebruik van gerecyclede plastics.

Cleantech & MVO related links

Enterprise Europe Network - Automotive

Enterprise Europe Network - Energy