donderdag 4 oktober 2012

Cijfers elektrisch rijden in Nederland


Bron: Website Automotive NL

Hierbij een overzicht van september 2012 van het aantal voertuigen en laadpunten in Nederland t/m augustus 2012. Dit overzicht geeft een indruk van de ontwikkeling van elektrisch rijden in Nederland.

Het overzicht is weergegeven in de volgende PDF. Het wordt maandelijks samengesteld door Agentschap NL, in opdracht van het ministerie van EL&I. Daarnaast is een update van de achtergrondinformatie Elektrisch Vervoer HIER te downloaden.

Agentschap NL

Agentschap NL is onderdeel van het ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie. Het agentschap bestaat uit vijf thematische divisies met een gecentraliseerde bedrijfsvoering en één frontoffice. De divisies houden zich bezig met de uitvoering van overheidsbeleid rond de thema’s Duurzaamheid, Innovatie en Internationaal.

De divisie NL Milieu en Leefomgeving werkt aan een duurzame leefomgeving waarin ook toekomstige generaties prettig kunnen leven. De divisie NL Milieu en Leefomgeving voert op een professionele en inspirerende wijze overheidsbeleid uit op het gebied van milieu en leefomgeving, brengt verbindingen tot stand tussen rijksoverheid, decentrale overheden en bedrijfsleven, en zorgt in de uitvoering voor samenhang tussen de diverse beleidsthema’s.

Cleantech & MVO related links

Enterprise Europe Network - Automotive

Enterprise Europe Network - Energy