maandag 22 oktober 2012

Green Deal Innovatie MKB elektrische mobiliteit

Bron: Website Automotive.nl

Op de Ecomobiel is op donderdag 11 oktober de Green Deal Innovatie MKB elektrische mobiliteit gepresenteerd en ondertekend.

De Green Deal is tot stand gekomen op initiatief van het Ministerie van EL&I, DOET, Syntens en AutomotiveNL en D-INCERT. In deze Green Deal werken deze partijen samen om innovaties in het Nederlandse MKB op gebied van elektrische mobiliteit te ondersteunen.

De Green Deal houdt in dat het Ministerie 500.000 euro beschikbaar stelt aan het MKB in de vorm van innovatievouchers van 5000 euro per stuk voor innovaties op gebied van elektrische mobiliteit. Deze vouchers kunnen worden ingezet voor innovatietrajecten op te starten met de Nederlandse kennisinstellingen. De partijen DOET, Syntens, Automotive NL en D-INCERT bemiddelen hierbij.
Elektrische mobiliteit

Elektrische mobiliteit is een nieuwe economische sector met potentieel grote maatschappelijke relevantie vanwege de positieve invloed op de luchtkwaliteit en het verminderen van de olie afhankelijkheid van onze economie. Verduurzaming van onze mobiliteit gaat hier hand in hand met economische groei. Veel Nederlandse bedrijven in deze sector zijn startende ondernemers die nieuwe producten en/of diensten in de markt zetten. Startende MKB-bedrijven hebben vaak weinig of geen middelen voor ontwikkeling van kennis en business cases, en vinden over het algemeen ook niet makkelijk de weg naar de benodigde kennis en ondersteuning.

Technologische innovaties, ook op het gebied van elektrisch rijden, zijn talrijk en momenteel vindt 80% hiervan plaats binnen het MKB. Slechts 14% hiervan bereikt de markt. Doel van deze Green Deal is dat meer technologische innovaties op gebied van elektrische mobiliteit in de markt terecht komen.

Menukaart
D-INCERT, het kennisnetwerk op gebied van elektrische mobiliteit, heeft een overzicht gemaakt van de expertisegebieden op het gebied van elektrische mobiliteit binnen de bij D-INCERT aangesloten Nederlandse kennisinstellingen. Op deze manier kunnen ondernemers en overheden die willen innoveren eenvoudig in contact komen met de juiste onderzoekers.

Cleantech & MVO related links

Enterprise Europe Network - Automotive

Enterprise Europe Network - Energy