dinsdag 18 december 2012

Cleantech bedrijven ondervinden problemen bij financiering innovaties

Bron:  Profnews gebaseerd op: Cobouw ( 13-12-2012)
Cleantech-bedrijven hebben problemen met de financiering van innovaties en projecten. FME, de brancheorganisatie in de technologische industrie, roept de overheid daarom op een startfinanciering te geven voor het Nationaal Fonds Energie Besparing.

Onderzoek van FME en het Wereld Natuur Fonds laat zien dat de cleantech-sector, die duurzame technologische producten, innovaties en concepten levert, veel groeipotentieel heeft. De Nederlandse cleantech-markt heeft momenteel een volume van 1,2 miljard euro. Dit kan tot 2020 oplopen tot 5,2 miljard euro. De sector moet dan echter wel een steuntje in de rug krijgen van de overheid. De huidige wet- en regelgeving wordt door ondernemers als een obstakel gezien. Volgens hen zijn er te veel ingewikkelde, tijdrovende procedures voor bijvoorbeeld de aanvraag van vergunningen.

De overheid zou verder de focus bij aanbestedingen meer moeten leggen op `total cost of ownership`. De sector ziet vooral een rol voor de overheid bij het aanjagen van investeringen in cleantech.

Cleantech & MVO related links

Enterprise Europe Network - Automotive

Enterprise Europe Network - Energy