vrijdag 7 december 2012

Winnaar WTC Twente Export Award 2012 vertelt. . . .

Het bedrijf PM-Aerotec uit Hengelo is de winnaar van de World Trade Center Twente Export Award 2012. De prijs werd gisteravond tijdens de Business Meets Twente uitgereikt door Jeroen Roodenburg, ambassadeur voor Bedrijfsleven & Internationale Samenwerking van het Ministerie van Buitenlandse Zaken. De jury prees het bedrijf vanwege de exportstrategie en co-engineering projecten in het buitenland.

PM-Aerotech (voorheen Tecnovia van den Akker), gevestigd in Hengelo, heeft recent een succesvolle doorstart gemaakt als onderdeel van PM Bearings en is producent van metalen precisiecomponenten en gespecialiseerd in het vervaardigen van technisch hoogwaardige modules, assemblages en eindproducten in kleine series ondermeer voor de defensie- en vliegtuigindustrie. Het bedrijf gebruikt het reeds bestaande internationale netwerk van moeder PM Bearings om toegang te krijgen met PM Aerotech tot bijvoorbeeld de defensie-industrie in de Verenigde Staten en opkomende Aziatische landen. Met een combinatie van eigen verkopers en uitgekiend dealernetwerk worden nieuwe klanten bereikt.

Trotse winnaar, directeur Herman Lüth, nam de prijs in ontvangst. “Morgen staan we op een belangrijke beurs en daar zal de award een prominente plek krijgen. Voor PM Aerotec is het winnen van de Export Award ook een mooie manier om meer naamsbekendheid te krijgen in de regio in verband met de te verwachten groei en het aantrekken van personeel”.

Na afloop van de uitreiking van de export award 2012 zijn winnaar PM Aerotec uit Hengelo, CEO Herman Lüth, en Freerk Faber, directeur WTC Twente geinterviewd in de Tafel van Twente. HIER kunt u de uitzending bekijken:

Cleantech & MVO related links

Enterprise Europe Network - Automotive

Enterprise Europe Network - Energy