maandag 24 december 2012

Metaalbedrijf uit Vriezenveen actief in Nigeria

Bron: TC Tubantia, geplaatst op 17 december 2012


Jan Matel (links) en één zijn verkopers op de trap die naar Nigeria gaat. Foto: Frank Uijlenbroek

VRIEZENVEEN - Matel Metaal gaat op avontuur in Nigeria: "Dat land biedt Nederlanderse ondernemers ongelooflijk veel kansen", vindt Jan Matel (52), eigenaar van Matel Metaal uit Vriezenveen. Hij overweegt een vestiging te openen in Nigeria. Het staalbedrijf produceert momenteel een exclusieve trap voor een bedrijf in Nigeria.

Met hulp van Nigeria-expert Joop van der Vinne uit Vroomshoop bekijkt Matel de opties een vestiging te openen in dit West-Afrikaanse land. Van der Vinne is tien dagen per maand in Nigeria, dat volgens hem een gouden toekomst heeft. "Hier liggen ontzettend veel mogelijkheden voor Nederlandse bedrijven en dus ook voor ondernemers uit Twenterand", aldus Van der Vinne.

Matel knikt instemmend. Hij heeft het land inmiddels enkele malen bezocht met Van der Vinne om contacten te leggen met bedrijven uit dezelfde branche. "Ik zag daar dingen, waarvan ik dacht: dat kunnen wij Nederlanders veel beter." Het Vriezenveense bedrijf heeft dankzij de contacten van Van der Vinne inmiddels een paar offertes uitgebracht. "Wanneer we één van die projecten binnenhalen, hebben we de geplande omzet voor 2013 al bijna binnen. Onze medewerkers waren eerst nog wat sceptisch over Nigeria, maar nu krijg ik toch steeds vaker vragen over wanneer we er weer heen gaan en wie er mee mag. Bovendien zit ik er serieus over na te denken daar een vestiging op te zetten."

Het volledige verhaal staat dinsdag 18 december in de editie Twenterand van dagblad De Twentsche Courant Tubantia.

Cleantech & MVO related links

Enterprise Europe Network - Automotive

Enterprise Europe Network - Energy