vrijdag 3 mei 2013

Subsidie voor kennisvouchers en samenwerkings- projecten via MIT regeling

Bron: CLICKNL

MKB-bedrijven in de creatieve industrie kunnen vanaf 22 mei 2013 aanspraak maken op subsidie voor kennisvouchers en R&D-samenwerkingsprojecten. Deze subsidieregeling, de zogenaamde MIT-regeling, is bedoeld om beschikbare kennis bij Nederlandse kennisinstellingen die het creatieve MKB kan helpen haar grenzen te verleggen, beter toegankelijk te maken.
Met een kennisvoucher kan een MKB-bedrijf met steun van de overheid relevante kennis inkopen bij bijvoorbeeld een universiteit, hogeschool of bij TNO. En door samenwerkingsprojecten in R&D tussen MKB-bedrijven te stimuleren, kunnen bedrijven hun positie in de waardeketen versterken en hun concurrentiepositie vergroten.

Topsectoren beleid:
De regeling is onderdeel van het zogenoemde Topsectorenbeleid. Er zijn negen topsectoren, waarvan de creatieve industrie er één is. De regeling sluit aan bij de kennis- en innovatieagenda van CLICKNL en wordt uitgevoerd door Agentschap NL. De regeling zal vanaf 22 mei tot 1 juli opengesteld worden. Aanvragen worden dan op basis van ‘first come, first serve’ door AgentschapNL in behandeling genomen.
Valerie Frissen, managing director van CLICKNL, licht de regeling toe: “We zijn blij dat deze innovatiestimulans nu beschikbaar komt voor de creatieve industrie. Voor talloze kleine bedrijven en ondernemers is kennis immers niet gemakkelijk toegankelijk. Dat Nederland qua onderzoeksniveau meedraait in de wereldtop, is bij veel ondernemers niet bekend. Laat staan dat ze daarvan gebruikmaken voor de vragen en uitdagingen waar zij voor staan. Die kennis komt nu binnen handbereik en kan bedrijven helpen om innovaties te doen slagen.”

MIT Regeling:
De MIT-activiteiten zijn verdeeld over 7 thema’s die in de CLICKNL-agenda centraal staan en voor de R&D-samenwerkingsprojecten geldt bovendien dat ze betrekking moeten hebben op ten minste één van de maatschappelijke uitdagingen (societal challenges) uit Horizon 2020.

Een meer uitgebreide beschrijving van regeling en de zeven thema’s vindt u HIER.

Meer informatie over de voorwaarden en aanvraagprocedures staat op de site van AgentschapNL.
Meer informatie over de maatschappelijke (societal challenges) uit Horizon 2020 vindt u hier.

Cleantech & MVO related links

Enterprise Europe Network - Automotive

Enterprise Europe Network - Energy