dinsdag 12 juni 2012

China: kansen in 'high-end equipment manufacturing'

Bron: Website Agentschap NL
De Chinese centrale overheid zet de komende 5 jaar extra in op het aantrekken van buitenlandse bedrijven in de 'high-end equipment manufacturing'-industrie.
De focus van de Chinese economie verschuift van goedkope productie gericht op export, naar een markt die zich richt op efficiëntere productieprocessen en innovatie. Een rapport van Agentschap NL belicht de kansen voor het Nederlandse mkb op dit gebied en bespreekt de laatste ontwikkelingen in de sector 'equipment manufacturing and machinery'.

Missie naar Shanghai en Beijing
Ondernemersorganisatie FME organiseert samen met GMV (branche-organisatie voor de Nederlandse fabrikanten van machines en systemen voor de voedingsmiddelenindustrie en verpakkingsmachines) een missie naar Shanghai en Beijing. De missie is vooral interessant voor export- en operations-managers van bedrijven die op zoek zijn naar productie en afzetkanalen in China.

Tijdens de missie spreekt u met Nederlandse en Chinese managers uit de agrofood- en 'high-tech manufacturing'-sector. Leer hoe u op een kosteneffectieve wijze een productiefaciliteit kunt opzetten, toegang kunt krijgen tot nieuwe afzetmarkten en slim gebruik kunt maken van 'local sourcing'.

In de het rapport (inclusief case studies) en informatie over de missie.

Cleantech & MVO related links

Enterprise Europe Network - Automotive

Enterprise Europe Network - Energy