woensdag 13 juni 2012

Indonesisch bedrijfsleven neemt bio-energie serieus, kans voor Nederlandse ondernemers

Bron: Website Agentschap NL
Een tweedaagse workshop over hernieuwbare energiebronnen met een indrukwekkende opkomst: extra bewijs dat het bedrijfsleven in Indonesië de uitdaging van bio-energie serieus neemt. Meer dan zestig deelnemers kwamen naar Jakarta om te leren over de toekomst van bio-energie in hun land en over de mogelijkheden die dit bedrijven biedt.



Bio-energie als gat in de markt

De bijeenkomst werd gehouden door de Nederlandse Ambassade in samenwerking met Agentschap NL en het Indonesische Ministerie van Energie en Grondstoffen (MEMR). Kansen op de markt voor hernieuwbare energiebronnen was het thema, met speciale aandacht voor biomassa.

Nieuwe wetgeving opent deur voor BV NL

De Indonesische regering heeft onlangs vrij verstrekkende wetgeving aangenomen die de markt voor bio-energie en andere hernieuwbare bronnen tot leven moet brengen. Het evenement was ook bedoeld om mogelijke samenwerking te stimuleren tussen Nederlandse en Indonesische bedrijven. Deelnemers waren dan ook afkomstig uit de publieke en private sectoren van de beide landen.

Follow-up
Als follow-up zal Agentschap NL de resultaten en bevindingen aan de deelnemers sturen, als ook werken aan een platform om samenwerkingen te kunnen lanceren.

Cleantech & MVO related links

Enterprise Europe Network - Automotive

Enterprise Europe Network - Energy