dinsdag 24 mei 2011

Beursbezoek en Matchmaking in Zurich op 7,8 en 9 september


Vorig jaar juni zijn wij vanuit Nederland met een stuk of 9 bedrijven en 12 bedrijfsprofielen gegaan naar de clean techology beurs in Geneve. Daar waren we de op één na grootste delegatie aan de beurs, maar de enige die concreet producten kon laten zien aan de bezoekers. De beurs bestond uit een aantal excursies, een diner op een schip en een dagdeel matchmaking. Hierbij worden per 15 minuten uur voor u afspraken ingepland met bedrijven en personen die voor u interessant zijn voor uw bedrijfsactiviteiten. Zeg maar speeddating voor bedrijven.

Graag nemen wij u opnieuw mee naar Zwitserland, maar dan naar Zürich op 7, 8 en 9 september 2011 voor de beurs Umwelt 11. Dit is een beurs in het teken van het milieu en milieu technologie. Tijdens deze dagen is uw toegang tot de beurs ingesloten in matchmaking programma. Naast een bezoek aan deze beurs is er de mogelijkheid voor u om in contact te komen met nieuwe partners voor samenwerking in het matchmakingsprogramma, welke mogelijk wordt gemaakt door het Enterprise Europe Network. Dit programma bestaat naast matchmaking ook uit bedrijfsexcursies, een netwerkdiner. De kosten bedragen circa 250 Zwitserse Franken (€ 200,-), excl. reis en verblijfskosten.

Enterprise Europe Network is een programma vanuit de EU om contacten tussen MKB ondernemers onderling en met kennisinstellingen binnen de EU tot stand te brengen om zodoende innovatie en internationaal ondernemen voor u te versnellen. Dit programma is kostenloos voor u om aan deel te nemen. INmiddels zijn er ook samenwerkingen met soortgelijke netwerken in de USA, India, Zuid Korea en Rusland.

De thema's in de bedrijfsbezoeken en expertisevelden voor het matchmakingsprogramma zijn;
- water- en afvalwater verwerking
- vaste afvalstoffen verwerking
- luchtzuivering installaties
- bodem vervuiling en behandeling
- meet- test- en laboratorium apparatuur
- industriële technologie voor schone productie
- preventie technologie tegen schadelijke gevolgen
- milieu management

Voor verdere informatie kunt u contact opnemen met Jannes Postma (jannes.postma@syntens.nl) of Olaf ter Haar (oth@syntens.nl), welke u helpen met het opstellen van uw profiel voor de matchmaking. Deze profielen worden in het Engels opgesteld en maken deel uit van de online catalogus van deelnemers. Tevens zij Jannes en Olaf ter plaatse aanwezig tijdens het programma voor u.

Meer informatie is hier te vinden (in het Engels en Duits)
- Umwelt 2011 of
- Enterprise Europe Network Matchmakingsprogramma.

Cleantech & MVO related links

Enterprise Europe Network - Automotive

Enterprise Europe Network - Energy