donderdag 19 mei 2011

WTC Twente bijeenkomst "Financiering van export" op 26 mei



Vanuit mijn wekelijkse samenwerking met het WTC Twente, ter bevordering van de internationale handel in oost Nederland, wil ik graag de volgende bijeenkomst onder uw aandacht brengen.

Themabijeenkomst Financiering van Export (WTC Twente)

Tijdens deze themabijeenkomst komen de diverse aspecten van het financieren van export aan de orde. Verschillende experts zullen toelichting geven op korte en lange termijnfinanciering, concurrentievoordeel en documentair betalingsverkeer. Deze bijeenkomst wordt in samenwerking met partner Rabobank Centraal Twente georganiseerd.

Het programma:
16:00 uur Inloop
16.15 uur Welkom door dhr. Wijnand Weerdenburg Tekenen overeenkomst WTC Twente – Rabobank Centraal Twente
16.30 uur Presentaties

Dhr. Maarten van den Bosch van Rabobank Nederland: Kort financiering;
“Hoe krijg ik grip op export?” Mede naar aanleiding van de kredietcrisis zijn handelspartners voor nieuwe uitdagingen komen te staan. Meer dan voorheen is men op zoek naar meer zekerheid: zekerheid van levering, zekering van betaling, maar ook een toenemende behoefte naar meer werkkapitaal. Dit laatste geldt dan ook voor zowel de leverancier als de afnemer. Een aantal maatwerkoplossingen kan gevonden in het documentair betalingsverkeer. Juist door tijdig te sparren over deze toenemende uitdagingen en de behoeften zult u in staat zijn deze problematiek het hoofd te bieden.

Dhr. Jurn van Houten van Rabobank Nederland:Exportfinanciering als marketinginstrument;
Rabobank Export Finance financiert exporttransacties van kapitaalgoederen. Dit kan in de vorm van financieringen aan leveranciers of financieringen aan kopers in het buitenland, waardoor kopers makkelijker orders kunnen plaatsen bij klanten.
Financieringen hebben gemiddeld een looptijd van 5 tot 7 jaar en worden vooral ingezet in opkomende markten. Steeds vaker worden dergelijke financieringen ingezet als marketinginstrument, waardoor het aantal exportorders in Nederland toeneemt.

Praktijkvoorbeelden en discussie.

17.45 uur Netwerken met een hapje en een drankje

Locatie van deze bijeenkomst:
Rabobank Centraal Twente
Marskant 5
7551 BS HENGELO (O)

Parkeren: U kunt parkeren in Q-park. Deze parkeergarage is gelegen tegenover de Rabobank. Na afloop van de bijeenkomst ontvangt u hiervoor uitrijkaarten.

Bent u geen lid van het WTC maar overweegt u toch gebruik te maken van de diensten om uw export activiteiten te starten, vernellen of uit te bereiden, dan kunt u zich als potentieel lid melden bij het WTC Hengelo. Contactgegevens zijn HIER te vinden.

Cleantech & MVO related links

Enterprise Europe Network - Automotive

Enterprise Europe Network - Energy