dinsdag 17 mei 2011

Video conferencing met USA op wereld WTC Dag

Al een jaar of 8 terug hebben we als collega's een E-room ingericht bij Syntens in Enschede. Doel was om bijeenkomsten op een andere manier te faciliteren voor ondernemers op de vestiging van Syntens in Enschede. Toen met een groot plasmascherm, beamer, smart whiteboard en een goede audio installatie met surround. Daarbij een mogelijkheid om te video conferencing met onze andere kantoren in Nederland over 6 ISDN-lijnen voor snelheid en kwaliteit, samen met leuke relax fauteuils me een klein glazen tafeltje. Alles was toen zo nieuw dat we er veel reacties op kregen, nog steeds trouwens. Inmiddels zijn er dingen vervallen en heeft bijna iedereen wel een flatscreen met surround set in huis. Destijds was het erg leuk om de AKZO directie van Hengelo op kantoor te krijgen voor een meeting met de directie in Stockholm, maar ook een afstudeerder van de Universiteit Twente die vanuit Philips in Singapore haar afstuderen verdedigde met de professoren bij ons in de E-room. Destijds nog een artikel in de regionale krant waard.

Vorige week kreeg ik een uitnodiging voor video conferencing met het WTC in Denver USA, voor de World WTC-Day en moest even terug denken aan het bovenstaande.


While you may only know Denver as the hub of great skiing, a place to eat a great steak, or 300 days of sunshine at a mile above sea level, Denver is also the regional hub of technology and services for the Rocky Mountain Region in the center of the United States. Join Colorado and some Wyoming and possibly New Mexican companies, primarily in the sectors of services, biotechnology, clean technology, and agriculture, for the first of possibly many forums with a dynamic and rapidly growing region of the United States.

The session will be moderated by the World Trade Centers Denver and Twente to allow for a business-to-business exchange on developing partnerships, exploring investment opportunities, and expanding exports to both regions.

The WTC Twente is selected as one of the four European participants of this live video meeting.

Download here: Colorado Business Opportunities

Programma:
16.45 - 17.00 uur: Inloop en ontvangst bij Lesscher IT te Hengelo.
17.00 - 17.10 uur: Welkom door de heer Bert van de Flier, president BeNeLux Chamber of Commerce Denver: economisch profiel Colorado.
17.10 - 17.20 uur: Presentatie economisch profiel van Twente door de heer Freerk Faber, directeur World Trade Center Twente.
17.20 - 17.50 uur: Discussie tussen Twentse bedrijven en bedrijven uit Denver om de kansen te onderzoeken op gebied van handel, samenwerking en investeringsmogelijkheden.
17.45 - 17.50 uur: Samenvatting en follow-up
17.50 uur: Afsluiting videoconferentie.

Locatie: Lesscher IT, Platinastraat 25, 7554 NC Hengelo Ov

Wilt u ook over de hele wereld bellen en videoconferencing, dat kan al voor nog geen € 10,0 onbeperkt internationaal per maand. Ik doe het met enige regelmaat met mijn jeugdvriend Frank in Orlando Florida, ik pak de webcam en laptop onder de arm en loop een rondje door het huis en de tuin, langs de auto en door de garage langs de motor. Weet hij weer wat voor een weer het is in zijn moederland, technische dingen kun je laten zien. Probeer het zelf eens en installeer skype om te oefenen. Meer informatie is HIER te vinden over skype, als een van de vele producten waaronder MSN en ICQ. Kan geen telecom aanbieder in Nederland tegen aan.

Cleantech & MVO related links

Enterprise Europe Network - Automotive

Enterprise Europe Network - Energy