vrijdag 6 mei 2011

KKT -SKT Leiderschapsontmoetingen, 2 avonden praten met directeuren

Vorige maand waren er weer twee inspirerende ontmoetingen met elke avond een directeur van regionale bedrijven zoals elk jaar georganiseerd door de Kwaliteitskring Twente (KKT) en de SKT. Het is altijd een verrassing wie deze directeuren zijn, maar de avonden kenmerken zich door een open, kritisch en persoonlijke visie van deze directeuren en hoe ze kijken naar en staan in hun eigen bedrijf. Geen ivoren torens maar benaderbaar en ook wel kwetsbaar. De bezoekers zijn veelal zelf directeur of in het management van een bedrijf en beperken zicht tot maximaal 30 deelnemers.

Op de eerste avond vertelde Dhr. Rob Dielemans van het bedrijf Axxis Mediaontwerpers over zijn ervaringen en stappen hoe hij is gekomen tot dit uiteindelijke bedrijf. Beginnend als programma maker voor de VPRO vanuit zijn AKI opleiding naar het maken van technische handleidingen en vervolgens naar een multimedia organisatie. Creatief, chaotisch, ruimte geven aan mensen, mensen stimuleren en vooral zelf op de werkvloer deel uit blijven maken in het proces. Inmiddels met een vestiging in Amsterdam, waar het ondernemersklimaat weer anders is dan hier in Twente. Geen presentaties in Powerpoint, gewoon zitten en vertellen.

De tweede avond vertelde de directeur van Twente Milieu, Dhr. van Winden over zijn omvorming van de organisatie als negende directeur in nog minder jaren. Al zijn eerdere ervaringen vanuit de sociale werkvoorziening en gezondheidszorg komen van pas in de huidige transformatie van het bedrijf onder de kreet "Van goed naar beter". Contact met alle lagen van de organisatie, mee op de zoutwagen in de nacht bij gladheidsbestrijding, op de locaties en tussen de mensen met veranderingen die bij dragen aan meer plezier in het werk. Geen goedkope werkkleding maar goed zittende kleding passend bij het klimaat en de werkzaamheden van de mensen, meer werkvreugde en niet direct gericht op kostenbesparingen.

De avonden beginnen informeel met een klein buffet en dan bij Syntens Enschede in de E-Lounge de presentatie. Afgesloten wordt met informeel netwerken met een glaasje en een knabbel en vooral veel gespreksstof over hoe je zelf in de werkomgeving bezig bent met motivatie, stimulering, betrokkenheid en het vertalen van strategie en visie naar gewone taal en acties voor je medewerkers de werkvloer.

Voor een indruk zijn de volgende foto's te zien:
Bijeenkomst 1: Dhr. Dielemans van Axxis zie HIER
Bijeenkomst 2: Dhr. van Winden van Twente Milieu zie HIER

Cleantech & MVO related links

Enterprise Europe Network - Automotive

Enterprise Europe Network - Energy