maandag 16 mei 2011

Wila Lochem, wereldmarktspeler gereedschapsystemen voor de plaatbewerking vertelt over haar innovatiestrategie op 21 juni a.s.


Wila Lochem, wereldmarktspeler gereedschapsystemen voor de plaatbewerking vertelt over haar innovatiestrategie op 21 juni a.s.

Namens Syntens en de Koninklijke Metaalunie afdeling Oost en Gelre, willen wij graag de bijeenkomst bij Wila in Lochem onder uw aandacht brengen.

Wila is wereldmarktspeler in de niche van buiggereedschappen voor de plaatbewerking. Een positie die bereikt is door continu en consistent toepassen van een innovatiestrategie, leidend tot een reeks van vernieuwingen op het gebied van product, productieproces en organisatie.

In deze bijeenkomst zal Hans Willemsen, DGA van Wila, zijn visie en strategie uitdragen. De gerichtheid op de lange termijn en de klantrelatie zullen blijken.

Ook Wila ondervindt de gevolgen van wereldwijde fluctuaties in de vraag naar haar producten. Het bedrijf speelt hier met haar strategie op in.
De grilligheid van de markt vraagt dat op het gebied van productieplanning wordt gewerkt met prognoses en afspraken over capaciteiten, gekoppeld aan prestatie-indicatoren. Het doel is om steeds balans te houden tussen werklast en capaciteit. Welk instrumentarium Wila daarvoor ontwikkeld heeft vertelt André Arentsen van Logics. Logics heeft kennis van productielogistiek ingebracht en geholpen bij de implementatie hiervan in de Wila-werkwijze.

Adel verplicht! Marktleider zijn vereist ook voorop lopen in nieuwe ontwikkelingen. Na een stevig ontwikkelingstraject tilt Wila haar gereedschapsysteem naar een nieuw niveau! Door toevoeging van elektronica in de gereedschappen en spansystemen ontstaat een “intelligent” gereedschapsysteem. Hierdoor wordt nieuwe waardevolle functionaliteit aan de klanten aangeboden. Voor de ontwikkeling van de elektronica heeft Wila samenwerking gezocht met een kennisdrager op dit terrein: Aemics.

Frank Rouweler, Hoofd R&D van Wila, zal samen met Marc Boer, DGA van Aemics vertellen hoe deze jarenlange samenwerking heeft geleid tot de recente introductie van het New Standard gereedschapsysteem met TIPS (Tool Identification & Positioning System).

De bijeenkomst is vooral gericht op directeuren en staf van ondernemingen actief in de metaalindustrie. Omdat Wila ook een hoge mate van robotisering en automatisering in haar eigen productieproces realiseert denken we dat de bijeenkomst voor zowel de verspanende als de plaatverwerkende industrie erg inspirerend is en een goed beeld kan geven van geïntegreerde strategische ontwikkeling van product, productieproces en organisatie.

Adres: Wila B.V.
Havenstraat 6 (parkeren kanaalzijde)
7241 CZ Lochem

Agenda voor 21 juni aanstaande:
13.30 uur Ontvangst en koffie
13.45 uur Aanvang van de presentaties
15.30 uur Rondleiding over de werkvloer
17.00 uur Borrel en afsluiting

Syntens organiseert deze bijeenkomst in samenwerking met de Koninklijke Metaalunie.

Aanmelden kan HIER


Met vriendelijke groet,

Dick Laan, Koninklijke Metaalunie Oost
Twan Straatman, Koninklijke Metaalunie Gelre
Olaf ter Haar, Syntens innovatienetwerk

Organisatie en sprekers
Syntens organiseert deze bijeenkomst in samenwerking met de Koninklijke Metaalunie. Logics en Aemics zijn direct betrokken geweest als adviseurs en toeleveranciers bij de succesvolle veranderingen.

Sprekers zijn:
Wila Dhr. Drs. J.A.J. Willemsen www.wila.nl
Wila Dhr. Ir. F.W. Rouweler www.wila.nl
Syntens Dhr. Ing. O. ter Haar www.syntens.nl
Logics b.v. Dhr. Dr.Ir. A.L. Arentsen www.logicsbv.nl
Aemics Dhr. M.A. Boer www.aemics.nl

Foto's van de bijeenkomst zijn HIER te zien

Cleantech & MVO related links

Enterprise Europe Network - Automotive

Enterprise Europe Network - Energy