donderdag 9 februari 2012

Elektrisch Vervoer en de kansen voor de E-installateur


Bron: KIEN

Geachte heer/mevrouw,

Graag nodigen wij u uit voor een van de themamiddagen “Elektrisch Vervoer en de kansen voor de E-installateur” die stichting KIEN in samenwerking met Uneto-VNI organiseert in maart 2012. Tijdens deze bijeenkomsten hoort u van onze sprekers wat de huidige status is van elektrisch vervoer, welke invloed dit heeft op onze elektriciteitsnetten en met name op welke manier de elektrisch installateur hier als system integrator op in kan spelen. Voor de details verwijs ik u naar het bijgaande programma.

Stichting KIEN (Knooppunt Innovatie Elektrotechniek Nederland) is een initiatief van elektrotechnische ondernemers en de Technische Universiteit Eindhoven (TU/e). Het doel is om elektrotechnische concepten te ontwikkelen en landelijk uit te rollen. Een van de thema’s is de 0-energieomgeving. Binnen dit thema wordt onder andere gewerkt aan een energieneutraal Enspijk, Texel en Bronkhorst en een elektrische straat in Helmond. KIEN ontwikkelt samen met de TU/e, fabrikanten en opdrachtgevers bewezen concepten. De kennis die voortkomt uit deze projecten wordt verspreid naar de E-installateurs die hier kennis van kunnen nemen en uitrollen.
Binnen het thema 0-energieomgeving speelt ook elektrisch vervoer een grote rol.


Stichting KIEN heeft een voorlichting programma samengesteld zodat u uw opdrachtgevers goed kunt informeren over dit fenomeen. Deze themamiddagen worden u aangeboden door Stichting KIEN en Uneto-VNI. Deelname aan deze themamiddagen is gratis. Om te zorgen dat u de opgedane kennis ook in de praktijk kunt brengen, werkt KIEN samen met Syntens. Zowel tijdens de bijeenkomsten als in de periode daarna zullen er adviseurs van Syntens beschikbaar zijn om u op weg te helpen.
U kunt deelnemen aan een van de volgende drie themamiddagen:
- Woensdag 7 maart 2012, 16:00-20:00 uur, Assen
- Dinsdag 13 maart 2012, 16:00-20:00 uur, Radio Kootwijk (nabij Apeldoorn)
- Woensdag 14 maart 2012, 16:00-20:00 uur, Eindhoven

Indien u wilt deelnemen aan een van deze themamiddagen verzoek ik u om het inschrijfformulier in te vullen en uiterlijk 28 februari te retourneren. U kunt dit formulier digitaal invullen via de website van stichting KIEN dat HIER is te vinden. Hierna ontvangt u een bevestiging met de exacte locatie en overige gegevens.

Mer informatie over KIEN en haar doelstellingen kunt u HIER vinden.

Met vriendelijke groet
Adrie van Duijne
Directeur Stichting KIEN

HET PROGRAMMA:
15.30 uur Ontvangst
16.00 uur Opening, Algemene inleiding stichting KIEN
16.05 uur De elektrische auto, Mark Bolech en Frank Rentmeester, TNO
Wat is een elektrische auto en hoe werkt het
Welke soorten elektrische auto’s zijn er op de markt
Wat is de huidige stand van zaken
16.30 uur De invloed van Elektrisch Vervoer op het elektriciteitsnetwerk, André Postma, Enexis
Normering
De gevolgen van grootschalige invoering van EV op het net
Welke oplossingen zijn er
17.00 uur Pauze
17.20 uur De installateur als System Integrator, Gerard te Boekhorst, H.E. Technologie B.V., Jerry van Zundert, ALFEN, Elbert Lievense, ALFEN, Edwin de Veen, Chargepoint
Aan de hand van een aantal cases maken de sprekers duidelijk op welke manier de E-installateur als System Integrator een belangrijke rol speelt bij de implementatie van Elektrisch Vervoer.
18.30 uur Borrel en broodjesbuffet

Cleantech & MVO related links

Enterprise Europe Network - Automotive

Enterprise Europe Network - Energy