maandag 6 februari 2012

Oproep: Green Deals voor grondstoffen of materialen


Bron: Website Agentschap NL

Op 15 juli 2011 ontving de Tweede Kamer de grondstoffennotitie. Deze notitie vormt de 'kick off' voor een integraal Nederlands grondstoffenstrategie. Het ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie en VNO-NCW horen graag welke kansen u ziet voor Green Deals op het gebied van grondstoffen en/of materialen.

In de grondstoffennotitie zijn drie agenda's opgenomen:
- het aanbod zeker stellen
- de vraag verduurzamen
- een efficiënter gebruik

De agenda's en de onderliggende acties zijn uitgewerkt. Naast deze acties is er in de Green Deal afgesproken dat deze acties samen met het bedrijfsleven en kennisinstellingen, in samenwerking met maatschappelijke organisaties, worden opgepakt.

Eventueel nieuwe acties kunnen de komende jaren binnen het kader van de Green Deal worden opgepakt. De voorstudies van de energieconvenanten (MJA3 en MEE) hebben laten zien dat er kansen zijn om energiebesparing te laten samengaan met duurzaam materiaalgebruik. Daarom vragen het ministerie van EL&I en VNO-NCW u om uw ideeën met hen te delen.

Uw ideeën zijn welkom

U kunt contact opnemen met Mattheus van de Pol, secretaris Grondstoffennotitie, directie Biobased Economy (m.vandepol@minez.nl, 070-3797513) of Erik te Brake, secretaris Energie en Milieu, VNO-NCW (brake@vno-ncw.nl, 070-3490321).
Informatie op de website is HIER te vinden

Cleantech & MVO related links

Enterprise Europe Network - Automotive

Enterprise Europe Network - Energy