maandag 27 februari 2012

Kamer van Koophandel steunt komst Expat Center Twente


Bron: Website WTC Twente

De Kamer van Koophandel ondersteunt het initiatief van het World Trade Center Twente om een expat center op te zetten met een financiële bijdrage van € 10.000,-. Louis Koopman, regiovoorzitter van de Kamer van Koophandel: “Het is voor onze regionale economie van groot belang dat Twente een aantrekkelijk vestigingsklimaat houdt. Vooral als de arbeidsmarkt krapper wordt. Met een goedgeorganiseerd Expat Center kunnen we kenniswerkers aantrekken en behouden voor Twente.”

Bedrijven in Twente krijgen steeds meer te maken met onvervulbare vacatures. Demografische verschuiving, zoals vergrijzing en daardoor een afname van de beroepsbevolking, speelt hierbij een rol. Ook is er een mismatch tussen vraag en aanbod op de arbeidsmarkt. Hoger opgeleiden met specifieke kennis zijn schaars. Steeds vaker zoeken bedrijven voor invulling van de vacatures naar kenniswerkers uit het buitenland; zogenoemde expats.

Het World Trade Center Twente heeft verschillende onderzoeken gedaan naar het opzetten van een Expat Center en recent is een ondernemersplan afgerond door twee studenten van Saxion. Uit deze onderzoeken bleek dat de dienstverlening voor expats op dit moment versplinterd is. “Er is behoefte aan een ‘warm welkom’ dat ervoor zorgt dat expats zich gemakkelijk en snel kunnen vestigen”, zegt directeur Freerk Faber.

Het Expat Center Twente realiseert dit warme welkom door alle benodigde publieke en private dienstverlening voor expats op één plek en één moment aan te bieden. Binnen het Expat Center wordt alle kennis en ervaring op het gebied van buitenlandse kenniswerkers gebundeld. Hiermee wordt Twente een nog aantrekkelijkere regio voor expats, internationale bedrijven en kennisinstellingen. Doelstelling is om per 1 juli 2012 te starten met een pilotfase.

Expat Center Twente powered by World Trade Center Twente: www.expatcentertwente.eu

Cleantech & MVO related links

Enterprise Europe Network - Automotive

Enterprise Europe Network - Energy